Titulars
Diari NO TAN A PROP.Basta ya de tirar mierda al mar. Depuradora ya!

divendres, gener 11, 2008

Consistoris del nord del País Valencià demanen a la Conselleria que pagui el trasllat de residus a Jumilla -Múrcia-

Relacionada: Brossa no tan a prop
Saber més sobre l'abocador de la Bassa
La proposta "NO TAN A PROP" que la Diputació de Castelló va realitzar a les empreses concessionàries del servei de recollida i tractament de residus en la zona I (Els Ports-Maestrat) per a enviar les escombraries a una planta de fora del País Valencià (davant el retard en contestar als milers d'al·legacions que es presentaren en contra de l'abocador que el Consorci de Residus pretenia fer a la partida de la Bassa al terme de Cervera, però molt a prop del terme de Peníscola i en terres de calijons), ja ha fet aixecar les primeres veus en contra de diversos representants electes d'un important nombre d'ajuntaments afectats, els quals reclamaren en el transcurs d'una reunió del passat dimecres a l'ajuntament de la Salzadella -Baix Maestrat- que la Conselleria pagui el cost del trasllat a Múrcia de la brossa. A la Salzadella van acudir a una reunió per reivindicar aquesta injusticia, alcaldes i regidors del PSPV, Bloc i les agrupacions d'electors d'onze municipis. A la cita no va acudir cap representant de Cervera, indret escollit per acollir l'abocador supracomarcal, però si van acudir representació dels més importants municipis del Consorci de la Zona I per població, com són Benicarló, Vinaròs, Alcalà de Xivert, Peníscola, Torreblanca, i d'altres pobles més menuts però també importants la Salzadella, Les Coves, Càlig, Sant Mateu, Benlloch i Vilanova d'Alcolea. El Consorci està format per 49 municipis....continua

'Tots els representants polítics allí reunits van mostrar la
seva preocupació davant l'encariment del preu de la taxa d'escombraries a causa de la desídia de la Conselleria, que no ha denegat encara, ni contestat les al·legacions, i ni tan sols ha resolt desfavorablement la tramitació de l'autorització ambiental integrada de la planta de tractament de residus de Cervera, quan ara al gener es compleixen tres anys des de que es va posar a informació pública aquest macroabocador'.
A finals de l'any passat, la Diputació va proposar la sol·lució d'Aparici que va dir NO TAN A PROP al pretendre donar sortida a la brossa enviant-la cap a Múrcia per tal de respectar al medi ambient i així tractar de donar una sol·lució als abocadors al·legals o il·legals dels pobles del Consorci de la Zona I. Cal recordar que, segons diu la Llei, el retard en contestar més de 10 mesos una sol·licitud d'autoritació ambiental integrada hauria de fer entendre que s'ha denegat aquesta. El terreny escollit per a la planta de tractament i macroabocador era un terreny kàrstic, amb un important aquífer, la qual cosa va en contra dels criteris legalment establerts per escollir una ubicació per un abocador. Malgrat tot, segons va tornar anunciar el vicepresident, Vicent Aparici, i també ara el nou president del Consorci i d'altres polítics del PP, que el vist-i-plau per part del Consell anava a donar-se en breu abans d'acabar l'any passat, el cert és que encara que s'autoritzés la planta de Cervera, encara caldria aconseguir els terrenys,-expropiant en alguns casos- i iniciar la construcció la qual cosa no permetrà tenir-la llista, mai abans de dos anys i suposant que no haguéssin retards ni resolucions judicials desfavorables que podrien aturar les obres. Fins a la data, l'objectiu era buscar una sortida o fugida cap endavant, una solució "provisional" a llarg termini -més de dos anys-, una sol·lució que passa per dur tots els residus a una planta de tractament fora del País Valencià a més de 300 quilòmetres, en concret a l'abocador de Jumilla -Múrcia-.
'Tot això provocarà un encariment de la taxa d'escombraries que es repercutirà als propietaris d'edificis buits o habitats del Maestrat, Els Ports i part de la Plana Alta, arribant, en alguns pobles, a passar de tenir una taxa de 50 euros a 150, triplicant el seu preu', va denunciar el Bloc. Aquesta taxa es paga per vivenda, edificació o negoci tan si tires brossa com si no, tan si llences broossa com si està deshabitada o tens la sindrome de Diògenes. Per aquesta raó, els representants d'aquests onze ajuntaments van reclamar a la Conselleria que 'es faci càrrec del sobrecost pel transport, ja que la competència en infraestructures és autonòmica i, és la conselleria qui no ha realitzat les plantes necessàries per al tractament'. En aquest sentit, el nou regidor del Bloc de Peníscola, Vicent Castell, va qualificar ahir de 'problema' la clausura dels abocadors. 'Les escombraries són un gran problema per a Peníscola i la Conselleria de Medi ambient no ha posat els mitjans necessaris per a resoldre aquest problema dels pobles de la Zona I', va dir.
El regidor peniscolà va apuntar que 'els impostos passaran de 24 euros a 90', pel que va anunciar que reclamarà en el pròxim Ple una solució a aquests sobrecostos 'per la mala gestió d'un govern del PP que diu que baixarà els impostos si governa, quan està fent tot el contrari'.

Canvi d'adreça del Diari NO TAN A PROP
  • NOU Diari 2008/Etiquetes de comentaris: , ,


  • COMUNICAT DE PREMSA

    En resposta a les declaracions pel Secretari General d'Energia, Sr. Ignasi Nieto Magaldi, efectuades a Catalunya Ràdio en data 9/01/2008, arran de la visita efectuada a Madrid el passat dimarts, dia 8/01/2008, amb representants dels grups de l'Ajuntament d'Alcanar, acompanyats de membres de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, a fi de tractar sobre el projecte "Castor" d'emmagatzematge de gas natural, des de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia volem fer les següents puntualitzacions:
    " Per part del Sr. Ignasi Nieto es dóna a entendre en les seves declaracions en aquest mitjà de comunicació, que s'ha arribat a un consens, quan en cap moment s'ha arribat a cap tipus de consens amb ningú sobre cap nova ubicació, perquè segons se'ns va comunicar existia un "compromís tancat" amb l'Ajuntament de Vinaròs i la nova ubicació de la planta terrestre és "innegociable".
    " Quan es refereix a "canviar el perfil de la planta" abaixant l'alçària de les xemeneies de 60 metres a 20 metres, pensem que és simplement una operació de "lifting" que maquilla una problemàtica per crear-ne una altra, ja que si bé es disminueix l'impacte visual ara tindrem més aprop emissions de contaminants generades avui per aquesta indústria, i demà per altres que es quedaran aquí.
    " La solució de fer córrer la planta terrestre uns quilòmetres més amunt d'on es preveia inicialment no deixa satisfet a tothom, com així diu el Secretari General, ja que l'únic que es fa amb això és "fer córrer" el problema uns quilòmetres més amunt, però el problema continua existint i la nova ubicació afectarà a més poblacions.
    " El Secretari General d'Energia afegeix, fins i tot, que com que hi haurà una muntanya pel mig la planta terrestre no es veurà, i voldríem que se'ns clarifiqués de quina muntanya es tracta, perquè creiem que és un tema massa important com per frivolitzar.
    " Afegeix que s'ha canviat l'emplaçament de la planta i que la nova ubicació serà al costat de l'autopista, la qual cosa -i segons paraules del mateix Sr. Ignasi Nieto- "satisfarà totes les inquietuds": en aquest sentit, hem de dir que no acceptarem de cap de les maneres que les nostres reivindicacions puguen ser qualificades com a "inquietuds", sensibilitats o percepcions, ja que del que estem parlant és de realitats i d'un projecte que ens hipotecarà per sempre el nostre futur.
    Per tot això, des de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia lamentem profundament la posició mantinguda des del Ministeri d'Indústria, així com les declaracions del Secretari General d'Energia per Catalunya-Ràdio en aquest tema.
    I avancem la intensificació de les mobilitzacions i de les accions de protesta contra el projecte "Castor" d'emmagatzematge de gas natural.
    Perquè la unió fa la força... Si estem units continuarem units.
    Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia
    Alcanar, 9 de gener de 2008

    Etiquetes de comentaris: ,


    El Gecen continúa denunciant irregularitats en l'aeroport de Castelló

    NOTA DE PRENSA

    Castellón, 9 de enero de 2008.

    LA TERMINAL DEL AEROPUERTO SE ESTÁ CONSTRUYENDO PRESUNTAMENTE SIN LAS AUTORIZACIONES PERTINENTES.

    GECEN SOLICITA AL MINISTERIO LA INMEDIATA PARALIZACIÓN DE LAS OBRAS.

    Según la información de que dispone la asociación la terminal se está construyendo sin estar aprobada de forma definitiva, así como sin la autorización del Ministerio de Medio Ambiente al modificado del proyecto constructivo, que incluye la destrucción de Santa Bárbara sin Declaración de Impacto Ambiental. También se carece de las autorizaciones municipales oportunas.
    Dada la gestión oscura y ninguna transparencia practicada por AEROCAS y el irresponsable seguimiento por parte de los Ministerios de la legalidad de las obras es sumamente complicado saber el momento procedimental en el que se encuentran los expedientes. En todo caso, los diferentes modificados del proyecto constructivo deben refundirse en un nuevo proyecto y éste ha de pasar los trámites legales oportunos, lo cual no se ha producido, con lo que la terminal se construye ilegalmente.


    HECHOS CONSUMADOS E ILEGALIDAD SON LOS EJES BÁSICOS SEGUIDOS EN LA CONSTRUCCIÓN DEL AEROPUERTO.

    Se inició ilegalmente el aeropuerto vulnerando la Declaración de Impacto Ambiental, desbrozando en época de nidificación del aguilucho cenizo por lo que se produjo la primera paralización del Juzgado. Se continuó con la segunda paralización, esta vez por parte del Ministerio, al comprobarse que las obras se estaban ejecutando sin estar aprobado el proyecto constructivo y el plan director. La tercera paralización vino a producirse por la destrucción de la zona de Santa Bárbara sin Declaración de Impacto Ambiental. GECEN lamenta que en un estado de derecho sea viable la construcción de un aeropuerto al margen de toda legalidad sin que nadie responda por ello, lo cual propicia seguir con esa dinámica.















    Aeropuerto de Castellón


    AL MINISTERIO DE FOMENTO (DIRECCIÓN GENERAL DE AVIACIÓN CIVIL).


    D. Francisco González Babiloni, con D.N.I. nº 18.963.223-E, actuando en nombre y representación del Grupo para el Estudio y Conservación de los Espacios Naturales (GECEN), con domicilio a efecto de notificaciones en Apartado de correos 1139, 12080 Castellón (España), comparece y

    EXPONE que:

    1. Según la información de que dispone la asociación se está construyendo la terminal del aeropuerto de Castellón sin las autorizaciones pertinentes.
    2. Corresponde al Ministerio velar por el cumplimiento de la legalidad y actuar en consecuencia.

    Por todo ello,

    SOLICITA que:

    A) El Ministerio confirme o no la ilegalidad de las obras de la terminal y, de ser cierto que la construcción de la terminal del aeropuerto se realiza al margen de la legalidad, se proceda a la paralización inmediata de las obras y se exijan las responsabilidades conforme a derecho de quienes aparezcan como autores de dichas obras.

    En Castellón de la Plana , a 9 de enero de 2008



    Fdo: Francisco González Babiloni.

    Etiquetes de comentaris: ,


    Nota de premsa del Gecen

    NOTA DE PREMSA
    Castelló, 9 de gener de 2008.
    LA TERMINAL DE L’AEROPORT S’ESTÀ CONSTRUINT PRESUMPTAMENT SENSE LES AUTORITZACIONS PERTINENTS.
    GECEN SOL·LICITA AL MINISTERI LA IMMEDIATA PARALITZACIÓ DE LES OBRES. Segons la informació que disposa l’associació la terminal s’està construint sense estar aprovada de forma definitiva, així com sense l’autorització del Ministeri de Medi ambient al modificat del projecte constructiu, que inclou la destrucció de Santa Bàrbara sense Declaració d'Impacte Ambiental. També es manca de les autoritzacions municipals oportunes.Donada la gestió fosca i cap transparència practicada per AEROCAS i l'irresponsable seguiment per part dels Ministeris de la legalitat de les obres és summament complicat saber el moment procedimental en el qual es troben els expedients. En tot cas, els diferents modificats del projecte constructiu han de refondre's en un nou projecte i aquest ha de passar els tràmits legals oportuns, la qual cosa no s’ha produït, amb el que la terminal es construeix il·legalment.
    FETS CONSUMATS I IL·LEGALITAT SÓN ELS EIXOS BÀSICS SEGUITS EN LA CONSTRUCCIÓ DE L’AEROPORT.
    Es va iniciar il·legalment l’aeroport vulnerant la Declaració d'Impacte Ambiental, esbrossant en època de nidificació del aguilot cendròs pel que es va produir la primera paralització del Jutjat. Es va continuar amb la segona paralització, aquesta vegada per part del Ministeri, al comprovar-se que les obres s’estaven executant sense estar aprovat el projecte constructiu i el pla director. La tercera paralització va venir a produir-se per la destrucció de la zona de Santa Bàrbara sense Declaració d'Impacte Ambiental. GECEN lamenta que en un estat de dret sigui viable la construcció d’un aeroport al marge de tota legalitat sense que ningú respongui per això, la qual cosa propicia seguir amb aquesta dinàmica.

    Etiquetes de comentaris:


    dijous, gener 10, 2008

    L'Ajuntament de Peníscola torna a ser declarat entorpidor per la Sindicatura de Greuges

    Relacionada:El Defensor del Poble també declara al'Ajuntament de Peníscola que ...
    L'Ajuntament de Peníscola -Baix Maestrat- torna a ser declarat hostil i entorpidor per la Sindicatura de Greuges del País Valencià. El motiu ha estat no fer cas als requeriments del Síndic de Greuges.
    Queixa núm. 051230 – Ajuntament de Peníscola
    No es contesta a la resolució que conté el recordatori del deure legal de l'Ajuntament de
    prestar el servei de subministrament d'aigua potable mitjançant una fórmula de gestió aprovada
    per l'Ajuntament, i acabar amb la situació actual de prestació exclusivament privada del servei, sense que l'empresa subministradora tinga cap vinculació amb l'Ajuntament. Descarregar l'informe anual.
    Peníscola ja va ser en anys anteriors declarada hostil i entorpidora tan pel Síndic de Greuges com pel Defensor del Pueblo. Hi ha d'altres 24 ajuntaments de tot el País Valencià que també són declarats "hostils", com són els d'Alacant Benidorm, Villena, Alcoi i Dénia, Valencia, Ontinyent, Orihuela, Alzira, Cabanes, La Vall de Laguar, Novelda, Vilafamés; Foios; Vallbona, Benissa, Teulada, Guardamar; Crevillent, Aiora, Elda, Sant Miquel de Salines, Gorga i Venta del Moro. També 8 conselleries són declarades el mateix que Peníscola, i aquestes són la de Cultura, Educació i Esport; Territorio i Habitatge; Benestar Social, Justicia, Empresa, Universitat i Ciència, Economía, Sanitat i Infrastructures i Transports. Més al Panorama

    Etiquetes de comentaris: ,


    La nova ubicació de la instal·lació terrestre del projecte Castor més a prop.


    Veure el mapa diferent La nova ubicació dins del terme de Vinaròs, es planteja ara més a prop d'Ulldecona, i a 4 quilòmetres d'Alcanar, però no seria visible la instal·lació des d'Alcanar a l'estar tapat l'impace visual per una muntanya. Si serà visible des d'Ulldecona, on hi hauria un anunciat consens per ubicar-la a prop d'allí, segons publica Les Provincies. Aquest consens ha estat críticat per La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia que ha emès un comunicat per anunciar que intensificaran les mobilitzacions i les accions de protesta per rebutjar el projecte Castor d'emmagatzematge de gas. El moviment ciutadà s'ha mostrat molest per les declaracions del secretari general d'Energia del Ministeri, Ignasi Nieto, en què assegurava que el canvi d'ubicació de la planta s'havia fet des del consens. La Plataforma considera que 'fer córrer' el problema uns quilòmetres més amunt, i situar el projecte al costat de l'autopista al seu pas pel terme de Vinaròs (Baix Maestrat), 'no deixa satisfet a tothom'. Vist a lo carrer del riu
    Resposta al comentari:
    Gràcies pel vostre comentari, però us contestem que pel que publica el diari Les Provincies entenem, o imaginem, que la nova ubicació que sembla estar consensuada podria estar a prop de l'arenera o planta de formigó que hi ha al terme de Vinaròs i de l'actual polígon industrial del terme de Vinaròs -que ens sembla que es diu "Planes Altes" si no estem confosos- a prop del riu Sénia i a prop d'Ulldecona, i a la banda de baix la via del tren i a dalt de l'autopista. Des d'aquest indret si hi ha una muntanya susceptible de tapar l'impacte paisajístic de la planta cap a Alcanar. En el cas d'explosió, be siga per accident o atac terrorista, una muntanya és una molt eficaç protecció, com ja es va veure a les explossions d'Hirosima i Nagashaki. En tot cas us recomanem repasar els perills del gas que publicarem al mes d'agost de l'any passat.Malgrat el que publica el diari, cal recordar les Crítiques i enrenou a Ulldecona pel Castor.


    Veure el mapa diferent

    Etiquetes de comentaris:


    dimecres, gener 09, 2008

    2565 dies incomplint la Directiva 91/271. Ja n'hi ha prou de tirar merda al mar!

    El Baix Maestrat segueix sent la principal assignatura pendent en matèria de depuració d'aigües a la província. Les depuradores que l'Entitat Pública de Sanejament ubica a Benicarló, Peníscola, Vinaròs i Alcossebre a penes realitzen un pretratamento de les aigües, que després vessen al mar a través d'emissaris submarins. La merda va al mar sense la depuració mínima legal.
    La construcció de depuradores que realitzin un tractament adequat de les aigües porta més d'un lustre de retards i ha estat objecte de reprovacions per part de la Unió Europea.
    Publicat al Mediterrani

    Etiquetes de comentaris: , , , , , , ,


    Acció directa des del Mas de la Mateba

    Des del Mas de la Mateba. Hola gent:

    El passat 30 12 2007 vaig rebre la confirmació que les actuacions del SEPRONA ratificaven cadascuna de les reclamacions realitzades des del meu persona sobre els pressumptes procediments irregulars de l'empresa Maderera procedent de Moixent i el Senyor Andres i Família de Rubielos de Mora, a l'entorn del paratge de les Matebas pol n10 Curs del riu Morrón o Rodeche, paratges de de la font de la Serrana així com els pertanyents a la població del Rodeche, també en alguna ocasió es considera aquesta zona Serra de Gudar i projecte de parc Natural del Penyagolosa. Dels inicials 5000 arbres previstos per a la tala es va disparar a 27000 legalment i segons sembla pot ser que sigui possible aquesta barbaritat
    *Les infraccions que es reclamen o es van comprovar fins a l'actualitat són:

    *Estar mancat de projecte de treball i prevenció de riscos derivat dels seus activitats.
    Estar mancat de mitjans de prevenció de riscos per a les actuacions que realitzava sotmetent a riscos innecessaris al veinatge i l'entorn.
    La no retirada dels residus de 5 anys disseminats perillosament al llarg de la geografia entorn al meu habitatge
    Realització d'al voltant de 2700m de pistes noves i la modificació de les existents sense cap autorització.
    En una ocasió van ser denunciats els treballadors de l'empresa per fer foc intentant escalfar el dipòsit d'un vehicle tractor de l'empresa maderera que pel que sembla se'ls escapa i van ser atrapats en aquest moment per la Guàrdia Civil per l'avís des de Corts A. S'han realitzat denúncies per la tala d'arbrat pertanyents a la propietat de la Mateba així amb en les propietats d'altres persones cosa que podríeu veure amb facilitat.
    Modificació dels límits o fites en les pistes i parcel·les
    Es sol·licità la la presència dels guàrdies del lloc de Montanejos per temes de fogueres realitzades en la proximitat del meu habitatge, per caçadors de passada, amics de l'aliè i desgraciadament algunes conegudes.
    S'han presentat reclamacions econòmiques per la modificació constant del vial d'entrada al de la Mateba i per a la reposició d'allò sostret.
    Es va proposar a la Direcció General de Carreteres de la Conselleria que es reposin els senyals informatives de limitació de velocitat, senyals de perill Stop i paletes de Direcció del Vial de Corts a Montanejos des de l'Accés de l'arbre Monumental el Rebollo.
    La reorganització de la zona de descans de l'arbre monumental el Rebollo per evitar que se segueixin aparcant vehicles en el perimetre de les seus arrels
    *En futur pròxim.
    *Reclamació pel deteriorament de la carretera d'accés des de l'acabament de Cortes d'Arenós fins a l'accés.
    S'esta pensant a realitzar una reclamació col·lectiva sobre la costant entrada i espoliació de les poques habitatges que queden en peu a la zona, així com la costante sostracció d'objectes de les mateixes, el valor del qual en moltes ocasions, és només afectiu o familiar,
    Els aprofitaments de llenya i productes de la terra etc.
    Per descomptat no vaig a estalviar-vos el comentari que he rebut pressions i comentaris despectius sobre la meva persona així com es vertien informacions parcials o esbiaixades de les actuacions realitzades. Insults com ara Ecologista de Merda o que se'm parteixi el coll, Que se'n va a cremar tot això, Amic de la Policia, tatatataa etc,
    Per últim i després de les respectives consultes a l'advocat, es realitzés un comunicat de premsa amb però menys totes aquestes notícies així com les que es puguin produir en el temps que transcorrin les indagacions. Estem pensant quin pot ser el moment adequat per convocar una reunió informativa a càrrec de la Associació Amics de la Mateba.
    Per últim
    Treball a marxes forçades en la neteja de residus abandonats al voltant de 150m. Lineals entorn de la Mateba com prevenció de possibles riscos...atentament S.

    Etiquetes de comentaris:


    Ple de Vinaròs. El Bloc denúncia que la TV-3 no es veu al País Valencià per la TDT i aviat serà censurada a tot el País.

    Etiquetes de comentaris:


    Glòria Marcos i Mònica Oltra discutixen davant els mitjans

    Etiquetes de comentaris:


    TORTOSA i ROQUETES, doble seu de L'EBREBLOC 2008 .

    Les Terres de l'Ebre tenen actualment més de 270 blocs a internetLa nova associació de Blocaires Ebrencs , anuncia la propera celebració de la segona edició de l' EBREBLOC, que enguany es farà a Tortosa i Roquetes els dies 1 i 2 de febrer. La primera jornada es farà l'1 de febrer, divendres, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, mentre que la segona jornada de l'Ebrebloc tindrà lloc l'endemà dissabte, 2 de febrer, a la Biblioteca Municipal de Roquetes. L'any passat, la biblioteca tortosina va ser l'escenari únic de la trobada de Blocaires Ebrencs, amb un èxit notable. Però enguany s'ha decidit duplicar l'escenari i repartir el programa en dues jornades diferents, amb l'objectiu de donar cabuda al nodrit programa d'actes i activitats que hem preparat. De la mateixa manera, aprofitaran per donar a conèixer la nova entitat, presidida per la blocaire Carme Pla.La primera jornada de l'EBREBLOC 2008 estarà centrada en l'ús dels blocs com a eines educatives, tot i que també s'abordaran altres recursos que les noves tecnologies de la informació i de la comunicació posen a l'abast dels professionals de l'ensenyament. El segon dia, en canvi, explorarem les relacions entre la classe política i la blocosfera, amb una jornada en què destaca una taula rodona en què participaran Joan Sabaté (PSC), Francesc Sancho (CiU), Pere Muñoz (ERC) i Jaume Forcadell (ICV). A més, també hem programat un taller sobre creació de podcasts, a càrrec del blocaire Jordi Abad , i una breu conferència sobre l'estat actual de la blocosfera al territori, a càrrec de Daniel Gil, i al conjunt de Catalunya, que ens permetrà comptar amb la participació de Marc Vidal, un dels blocaires catalans de referència. En els últims dos anys ha acabat de consolidar-se a les Terres de l'Ebre un important moviment amb més de 270 blocs, llocs d'internet en què qualsevol ciutadà pot escriure i expressar-se lliurament. Per conèixer amb detall el programa de l'EBREBLOC 2008 i contactar amb nosaltres, podeu visitar el portal http://www.ebresfera.cat/ o bé trucar-nos als telèfons Carme Pla: 647 046 529 Daniel Gil: 696 025 101Jaume Llambrich: 645 53 43 92 Gustau Moreno: 646 79 32 80 De La Planaràdio

    Etiquetes de comentaris: , ,


    El nou conveni laboral del Consell del Baix Ebre elimina els salaris inferiors als 1.000 euros

    Els responsables de l'equip de govern i els representants del col·lectiu de personal laboral del Consell Comarcal del Baix Ebre han signat un nou conveni col·lectiu que, durant els pròxims quatre anys, ha de permetre millorar les condicions socials i, especialment, salarials dels 127 treballadors de l'ens. Entre els principals punts, l'acord preveu que l'ens destinarà aquest 2008 uns 65.000 euros més per als increments salarials (sense incloure l'IPC respecte l'any anterior) i ha de permetre suprimir els 60 salaris inferiors a 1.000 euros que existien fins ara. També preveu l'ampliació de la plantilla de personal en 29 persones (que es trobaven amb contracte temporal i passaran a tenir-lo fix) així com la creació de dos noves places, la millora de les compensacions per desplaçament o la fixació d'un període de cinc anys d'excedència amb reserva del lloc de treball. ACN

    Etiquetes de comentaris:


    Campanya de mecanismes estalviadors d'aigua

    Mentre al País Valencià es reclama l'aigua de l'Ebre i no es fomenta la depuració de les aigües i al Baix Maestrat portem 2564 dies incomplint la Directiva 91/271, ni la seva reutilització ni tan sols l'estalvi al Principat s'ha iniciat una campanya d'estalvi d'aigua la sequera.
    Establiments amb mecanismes estalviadors d'aigua
    L'Agència Catalana de l'Aigua del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, porta a terme un conveni de col·laboració amb Ecologistes en Acció de Catalunya amb la finalitat d'impulsar les tecnologies d'estalvi i eficiència en l'ús de l'aigua.
    L'objectiu és la creació d'una xarxa de ferreteries i instal·ladors compromesos amb l'estalvi d'aigua.
    Hi podran participar comerços individuals, instal·ladors o agrupacions sempre que disposin de mecanismes d'estalvi d'aigua acreditats amb el distintiu de garantia de qualitat ambiental de la Generalitat.
    Hi col·laboren: L'Agència Catalana de l'Aigua:
    Farà promoció dels establiments que s'hi adhereixin en els mitjans adequats com ara el web, la premsa, les agències de consum, etc.
    Dotarà els participants amb un adhesiu identificador, i un dossier de descripció de mecanismes estalviadors.
    Promourà aquest adhesiu identificador entre la població com a marca dels establiments on es poden trobar mecanismes d'estalvi.

    Etiquetes de comentaris: ,


    Carta de la familia Stern sobre les injuries a la familia reial (rebuda el passat mes de desembre)


    Hola,

    sóc l'Albert Stern.

    Perdona que molesti, però crec que et pot interessar.

    Tal i com alguns ja deveu saber, sóc el germà de l'Enric Stern, el jove de Girona declarat culpable per injuries a la corona el passat 20-N. Després d'assistir al judici, la meva familia i jo hem decidit que ja n'hi ha prou, i hem redactat el text que segueix a continuació.
    Les primeres pàgines és la versió en català, i les últimes, exactament la mateixa però en llengua castellana.

    No pretenem convertir aquest escrit en una polèmica sobre monarquia o república, sobre l'autodeterminació ni sobre els drets de les persones o les competències de l'estat. Simplement intentem narrar com van succeir els fets a l'Audiencia Nacional i donar-ne el nostre punt de vista.

    Moltes gràcies pel temps i prego que disculpis les molèsties que t'hagi pogut ocasionar.
    Gracies de nou,

    Albert Stern.

    Indefensió a l'Audiència Nacional.

    Com a familiars d'un dels dos primers encausats per la crema de fotos del rei, ciutadans i assistents al judici que es va celebrar el 20 de novembre a l'Audiència Nacional a Madrid volem manifestar la nostra més profunda decepció pel funcionament

    del sistema judicial espanyol. Pensem que el jutge, Sr. J.M. Vázquez Honrubia va mostrar i manifestar una actitud burlesca durant tot el judici. La llista de greuges és llarga i creiem que rellevant.

    La nostra opinió es basa en els següents quatre eixos:

    1. Entenem que es produí una situació d'indefensió total degut a l'idioma emprat.

    2. Entenem que els procediments policials utilitzats són il·legals.

    3. Entenem que hi ha hagut prejudicis envers els encausats.

    4. Entenem que no hi ha delicte.


    El fet que el jutge es negués a sol·licitar un/a traductor/a tal i com van demanar

    la defensa i la fiscalia, fins i tot després que a la sala s'oferís per a realitzar aquesta tasca una persona llicenciada en traducció, demostra ja una actitud molt poc imparcial que es veié plasmada en una total indefensió per part dels acusats.

    El jutge manifestà que no hi havia indefensió, doncs els acusats havien seguit tot el procediment previst per la llei i comptaven amb una defensa. Tot i això, opinem que es viola completament el dret a tutela judicial efectiva (que en llenguatge planer no vol dir més que el dret a ser defensat de forma justa) quan la persona acusada no té cap possibilitat de ser entesa per la fiscalia, el/la jutge i/o el/la secretari/a judicial.

    Com es pot pretendre que s'emeti una sentència justa quan el propi jutge no entén les respostes dels acusats? I el que entenem més greu encara, quan es nega a sol·licitar els mitjans necessaris i que tenia a l'abast per a entendre els acusats? Com es poden donar aquests fets amb tanta impunitat quan l'Audiència nacional compta amb molts antecedents de judicis realitzar amb el suport de traductors? (de català, euskera i àrab per citar-ne només alguns).

    Com a ciutadans senzillament no ho podem entendre.



    A més a més, els encausats veieren denegat el dret a l'última paraula en fer les declaracions en llengua catalana, doncs el jutge considerà que hi havien renunciat i que s'havien agafat al dret de no declarar. Fet totalment fals.

    El jutge J.M. Vázquez Honrubia justificà la seva decisió en base a que tots els espanyols tenen l'obligació d'entendre la llengua castellana i el dret d'utilitzar-la, fet que els dos encausats respectaren , doncs entengueren en tot moment les preguntes de la fiscalia, la defensa i el jutge realitzades en castellà. Simplement, no s'acolliren al dret de parlar-lo, fet que fins on sabem no és delicte; i decidiren fer les seves declaracions en la llengua catalana, llengua cooficial que els és materna i que els resulta molt més fàcil per expressar-se, sobretot en un context tant transcendent com aquest. Pensem que els arguments del jutge són totalment insuficients i injustos.

    Entenem que el problema ja no és només de respecte a la cultura i llengua catalana, sinó de violació dels drets bàsics del ciutadans a tenir un judici just.

    2.-Entenem que els procediments policials emprats són il·legals.

    El jutge J.M. Vázquez Honrubia es negà durant tot el judici a que els Cossos i Forces de Seguretat (en aquest cas els Mossos d'Esquadra) responguessin a les preguntes de la defensa relatives a com havien aconseguit conèixer la identitat dels dos encausats, doncs cap d'ells constava als registres policials en no tenir antecedents.

    El jutge manifestà que els procediments policials habituals no podien ésser sotmesos a judici. Decisió que entenem errònia. Doncs el fet que els Mossos d'Esquadra no puguin fer públic d'on obtenen la identitat dels dos encausats ens porta a concloure el següent: els Mossos d'Esquadra tenen i utilitzen arxius prohibits a on hi registren a persones en base només al seu pensament i ideologia polítics.

    De fet, entenem que així ho mig manifestà un testimoni (Mosso d'Esquadra) al dir en el judici que la identitat dels acusats fou sabuda pel fet que són dues persones que habitualment participen en manifestacions (legals) i actes culturals diversos.

    Són aquests fets suficients com per a constar en una llista de "possibles sospitosos"? És que potser els Mossos d'Esquadra tenen un arxiu de l'estil de caça de bruixes?
    Com que no vàrem poder tenir resposta durant el transcurs del judici sobre aquest afer, agrairíem que la Conselleria d'Interior ens tragués de dubtes, i que ho fes de forma honesta i sincera.
    En el cas que la nostra conclusió fos certa, i així doncs els Mossos d'Esquadra han utilitzat bases de dades il·legals per identificar els acusats, no hi hauria les proves necessàries per acusar a les dues persones encausades. Si això fos cert, al nostre entendre, aquest fet reforça la situació d'indefensió dels acusats.

    3.-Entenem que hi ha hagut prejudicis envers els encausats.

    Un altre fet que reforça la nostra opinió sobre la falta d'imparcialitat del jutge J.M. Vázquez Honrubia en el judici celebrat contra la crema de fotos del rei, és que els tres Mossos d'Esquadra citats a declarar ho fessin amagats darrera d'una mampara i no se'n facilités la identitat, malgrat les peticions de la defensa.

    Com a família d'un dels encausats, de veritat que no tenim cap interès en veure les cares dels tres Mossos d'Esquadra citats a declarar, però entenem que el fet que gaudissin de tanta protecció mostra prejudicis envers els acusats, doncs s'entén que pertanyen a col·lectius "perillosos". Fet no demostrat fins a data d'avui i que reforça la situació d'indefensió dels acusats.

    4.-Entenem que no hi ha delicte.

    Pensem que cremar fotografies no hauria de ser delicte, i creiem que en cas que es considerés injúria caldria que hi hagués una persona injuriada. Cal saber que el propi monarca ha declarat en diverses ocasions que no se sentia agredit per la crema de fotos. Així doncs, com que no hi ha persones que se sentin injuriades, no hi ha injúries, i per tant, no hi ha delicte. A més a més, pensem que és necessari que la persona injuriada acudeixi al judici i exposi els seus motius, fet que no es produí, doncs el jutge J.M. Vázquez Honrubia negà a la defensa la possibilitar de citar-lo. La indefensió dels acusats doncs, esdevé una altra vegada evident.

    A més a més, creiem que cremar una fotografia on hi apareix el monarca no és una manifestació contra cap persona concreta, sinó contra una institució. En aquest cas, s'està jutjant doncs una opinió política i la lliure manifestació d'aquesta, i no un acte contra una persona física.

    És per aquests fets que pensem que el jutge J.M. Vázquez Honrubia va actuar de forma parcial i arbitrària, i que no es van respectar els drets més bàsics dels ciutadans durant el transcurs del judici.

    Pensem, a més a més, que els dos encausats haurien d'haver estat declarats innocents fins i tot en el cas (tal i com és) que sigui delicte cremar fotografies, i creiem que no ens mereixem un sistema judicial que criminalitza opinions polítiques. Aquest judici no s'hauria d'haver celebrat mai.
    Creiem que aquests fets són prou greus, i això ens porta a difondre el que vàrem veure i escoltar a l'Audiència Nacional el 20 de novembre.
    A nosaltres ens agradaria una classe política que legislés protegint millor als ciutadans que representen i que fos més comprensiva, així com un sistema judicial més plural, tolerant i que oferís garanties als acusats. En una democràcia ben consolidada tot això ja no s'ha ni de demanar, es dóna per fet.
    Tots aquests punts van ser aportats i molt ben argumentats pel nostre advocat Benet Salellas, al qual estem molt agraïts per l'excel·lent tasca de defensa que ha realitzat.


    Família Stern-Taulats.

    Nota( la carta era bilingüe català-espanyol)

    Etiquetes de comentaris: ,


    Cau l'institut de Rojals

    Un fet que s'ha repetit tres vegades més des de fa 8 anys. Segons publica hui el País, el consell es va estalviar 727 mil euros en la construcció del centre.

    Etiquetes de comentaris:


    dimarts, gener 08, 2008

    Presoners dels camps de concentració nazis

    CALVET FEBRER, José Benicarló Mort 15/01/1942
    MACHORDOM COLL, Antonio Benicarló Mort 11/11/1941
    BATISTE BAILA, Francisco Vinaròs Alliberat 05/05/1945
    ESCOIN AGUILAR, Vicente Vinaròs Alliberat 05/05/1945
    FORNER SABATER, Sebastián Vinaròs Mort 16/12/1941
    JUAN ZARAGOZA, Arturo Vinaròs Mort 03/11/1941
    LUCAS RIPOLL, Francisco Vinaròs Mort 28/11/1941
    MIRALLES DOMENECH, Agustín Vinaròs Mort 25/05/1942
    MIRALLES RODRÍGUEZ, (?) Vinaròs Mort 14/05/1944
    RAMALLEIRA CODORNIÚ, Antonio Vinaròs Mort 14/11/1941
    RODA VALLÉS, José Vinaròs Alliberat 05/05/1945
    SERRALTA MIRALLES, Juan Vinaròs Alliberat 05/05/1945
    TARRAGÓ JORNALER, Francisco Vinaròs Alliberat 05/05/1945
    TOMÁS JURADO, Agustina Vinaròs Alliberat 21/04/1945
    CASTELLS ROCA, Ramón Peníscola Mort 10/04/1941
    AÑO JUAN, Mariano Alcalà de Xivert Mort 01/01/1942
    ÁVILA ARNAU, Manuel Alcalà de Xivert Mort 23/12/1941
    BELTRÁN EBRI, Juan Alcalà de Xivert Alliberat 05/05/1945
    GALARZA GARCÍA, Joaquín Alcalà de Xivert Mort 07/11/1941
    MARTORELL CALDUCH, José Alcalà de Xivert Mort 08/11/1941
    NEBOT CHACÓN, Agustín Alcalà de Xivert - Fonts (Les) Mort 16/10/1941
    SOSPEDRA HERRERA, Antonio Alcalà de Xivert Mort 10/01/1942
    ANGLÉS VILANOVA, Estanislao Càlig Mort 27/08/1941
    GASCÓN BORRÁS, Julián Càlig Mort 23/09/1941
    QUIXAL MONROIG, José Càlig Mort 25/08/1941
    Més aquí

    Etiquetes de comentaris: , , , , , ,


    Assemblea Aquiño

    Etiquetes de comentaris: ,


    Divisió d'Esquerra Unida del País Valencià.

    Esquerra Unida del País Valencià ha presentat un demanda contra Izquierda Unida federal per anul•lar l'assamblea de passat novembre i convocar primàries

    Etiquetes de comentaris:


    Actual TV 317 Del 7 al 13 de gener 2.008
    SUMARI. 1-I-Es reactiva el projecte El govern d´Espanya, reactiva el projecte d´un parc eolic front a les costes de Benicarló i Vinaròs. Cinc empreses, interessades en la constucció i gestió del parc. 2-C-Candidat a les generals Alfred Remolar , candidat a les eleccions generals pel bloc nacionalista valencià. El Bloc, acusa a PSOE i PP d´haver creat un clima de continua confrontació. 3-F-Mercat medieval El mercat medieval de Peníscola, principal punt de trobada Nadalenca al Maestrat. A Benicarló, el mercat de Nadal, aconsegueix revitalitzar el centre de la ciutat. 4-H-Homenatge a Cristina Ferrando. Homenatge a l´Atleta benicarlanda Cristina Ferrando. La Jove promesa del Club atletisme Baix maestrat , guanya el campionat d´Espanya de salt d´alçada. 5-E-Al Carib amb Electro-Hiper La xarxa d´establiments d´electrodomèstics Electro-Hiper Europa, sorteja 50 viatges al Carib. Punta Cana, serà el destí dels afortunats. 6-A LA TAULA Cóctel grèvol En l´espai amb més sabor de l´Actual, el cóctel grèvol. Una deliciosa creació des de l´escola d´hostaleria de Lleida. 7-REPORTATGE Nit d´il.lusions i esperes. La nit de reis, venia carregada d´il.usions, somnis, i esperes. Melchor, Gaspar i Baltasar arribaven a Benicarló. 8-CULTURA Teatre en familia El cicle de teatre en familia organitzat per l´ajuntament de Benicarló, aconsegueix omplir l´auditori. El cicle, es consolida com una proposta amb gran acceptació. 9-IOGA Per a embarassades Ioga per a embarassades. Avui, exercicis per a guanyar en flexibilitat i enfrontar el part en les millors condicions físiques i mentals.
    Actual TV 316 Resum del Any
    Actual TV 315 Del 24 al 30 de Diciembre 2007
    SUMARI 1-B-L´arbre de la discòrdia El partit popular defensa l´abet natural que s´ha plantat a la porta de l´ajuntament de Benicarló. Diuen que no ha costat un Euro i no és anti-ecològic. 2-DSant Antoni més a prop Els majorals de Sant Antoni, avançen el programa de la festa. S´apropa la fira, la loa i la foguera. 3-C-Canvis a Benicarlandia El 26 de Desembre, engega Benicarlandia. El parc infantil de Nadal, s´ubicarà font al Convent de Sant Francesc. 4-E-Qualitat ambiental L´empresa IFF de Benicarló, primera química de Castelló en obtindre el certificat de qualitat ambiental integrada. IFF, assegura que respecta el medi ambient. 5-K-Donen la raó als professors. La justicia obliga a l´ajuntament de Benicarló a indemnitzar als professors del conservatori acomiadats al 2006. El consistori, abonarà més de 100.000 Euros. 6-N-Tenia permís Antonio Cuenca es defensa: Les fotos que Guzmán va mostrar eren del seu cotxe, però tenia permís municipal per a aparcar. No hi havia infracció. 7-ESTÈTICA--Dieta ortomolecular. En estètica, una dieta adaptada a les circumstàncies i necesitats de cada persona. Arriba l´alimentació orto-molecular. 8-REPOTATGE-Gastronomia al mercat central En el reportatge de la setmana, la demostació gastronòmica de Nadal al mercat central de Benicarló. 9-CULTURA-Diorames nadalencs. I en cultura, una visita a l´exposició de diorames i Belens de l´associació pessebrista del Maestrat.

    Etiquetes de comentaris:


    Mulet “ no estaria de més investigar la sort de Fabra amb la grossa del sorteig “del Niño” ”

    El regidor i membre del Consell Polític d'IU, recorda que la compra de paperetes premiades és una tàctica habitual per a blanquejar diners
    El regidor a Cabanes, i membre del Consell Polític Federal d'IU, Carles Mulet, ha ha afirmat avui que és com a mínim sospitós que el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, haja estat de nou agraciat per la grossa de la loteria “Del Niño”, amb ni més ni menys dos milions d’euros, tal i com es ve publicant aquests dies.
    Segons el dirigent ecosocialista “ és el tercer cop que a Fabra li toca la loteria, una estadística en la qual la resta de mortals ni somniem, per aixó, no estaria de més que s’investigara si realment aquest fet ha estat simplement sort de l’¡mputat dirigent popular, o por haver-hi darrere una altra realitat”.
    Mulet ha recordat com els premis de la loteria, sortosament acaben recaent en gent molt sospitosa “ l’ex assessor d’Urbanisme de Marbella, Juan Antonio Roca, per exemple, centre de tota la trama de corrupció, ha declarat molt cops davant dels jutges que bona part de la seua fortuna ha estat a causa de que li ha tocat molts cops la loteria”. Sembla ser, doncs, d’aquesta manera, és ben fàcil comprar dècims als afortunats i poder blanquejar d’una tacada un bon grapat de milions d’euros, picaresca per tots coneguts i que a ningú sorpren, per eixe motiu, al tractar-se ara de Carlos Fabra el gran agraciat per la grossa a Castelló, i coneixent l’historial presumtament delictiu d’aquest, no estaria de més, i sempre baix la presumpció d’innocència que acompanya a tot ciutadà, s’investigara si darrere de tota aquest bona fortuna que sembla acompanyar al màxim dirigent del PP castellonenc, hi ha alguna cosa més.
    El membre del Consell Polític d’IU ha recordat com “ sempre que toca un gran premi en una administració de loteria, apareixen d’immediat els representants d’entitats bancàries que ofereixen tot tipus d’ofertes als agraciats, i igualment, intermediaris que ofereixen comprar els bitllets premiats a un prou que satisfà als beneficiats.
    Mulet ha ironitzat sobre la sort de Fabra “ segurament, el ser el president de la Diputació més ben pagat de tot l’Estat, els seus negocis privats, els ingressos com a regidor que mai fa res, o els altres presumptes xanxullos , entre ells les seues defraudacions a hisenda, no li donen per viure, i per aixó ha de jugar-se milers d’euros en la loteria, per sort, eixos diners mai cauen en un pou, sinó que a Fabra, com també ha declarat davant del jutge, té sort a la loteria.

    Etiquetes de comentaris: ,


    Valencians contra la Llei de Costes de 1988


    Una plataforma formada per uns 2.000 veïns de les localitats de Dénia, Santa Pola, Sagunt i València (el Saler) es manifesta en contra de l'aplicació de la Llei de Costes, aprobada l'any 1988,en considerar "que l'aplicació de la norma deixaria a la ruïna a milers de families".
    Consideren que, aplicant la llei s'hauria de derribar zones senceres de poblacions com Oliva, piles o Bellreguard.
    El curiós del cas que quan es va fer el primer esborrany l'any 1981 ningú no es va queixar i quan es va promoure l'actual llei, set anys més tard tampoc. Tot aquest revol ve ara amb unes eleccions estatals tocant i amb els desitjos de alguns constructors i empresaris propers al Partido Popular de "privatitzar les platjes".

    Etiquetes de comentaris: ,


    dilluns, gener 07, 2008

    El temps a les Terres del Sénia.

    Etiquetes de comentaris: , , ,


    El Futbol a les Terres de l'Ebre i el Baix Maestrat

    El Futbol a les Terres de l'Ebre i el Baix Maestrat
    Resultats i classificacions 7 de gener

    Etiquetes de comentaris:


    Comprar loteria premiada és una pràctica fraudulenta per blanquejar diners

    Ara que a tocat a Castelló, molts "agents" s'han interessat en assessorar als premiats.
    Cal recordar les moltíssimes vegades que li va tocar la loteria a l'exassessor d'urbanisme de l'Ajuntament de Marbella, el Juan Antonio Roca en només 6 mesos a l'any 2005. Els qui hagin tingut la sort de veure's premiats amb un premi important en el passat Sorteig Extraordinari del Xiquet, els cridarà molt l'atenció l'interès d'algunes persones per conèixer-los encara que visquin a centenars de quilòmetres. Però el fet cert és que a un bon nombre dels premiats amb els premis majors com els de Castelló amb el primer premi els temptaran determinats subjectes perquè els venguin els dècims. I ho faran mitjançant un llaminer incentiu: el pagament d'una prima, que oscil·la entre el 10% i el 20%, de l'import total que han resultat beneficiats. Moltes vegades, en connivència amb empleats d'entitats financeres, assessors o advocats, que actuen com a intermediaris a canvi, al seu torn, d'una comissió.
    Riscos

    Aquest tipus de transaccions en si mateixes no són il·lícites, no oculten frau, doncs no hi ha engany. Es transfereix un dècim premiat de particular a particular a canvi d'una important comissió. Tot legal. Però els riscos que assumeix qui ven són evidents. Segons adverteix el col·lectiu de tècnics financers del Ministeri d'Economia i Hisenda (Gestha), la persona realment premiada i que sucumbeix a la temptació d'obtenir més diners pel seu dècim, difícilment podrà acreditar davant una inspecció d'Hisenda l'origen dels diners que ha ingressat en els seus comptes bancaris. D'aquí a acabar amb una acta d'inspecció cuya quantia superi en més de la meitat de l'import guanyat, només hi ha un pas.
    El defraudador, el que necessita 'blanquejar' diner negre, és el beneficiat malgrat la prima que hagi hagut de pagar. Aquest sí podrà acreditar el caràcter exempt i lícit dels fons que compte. Hisenda no podrà fer res en contra seu, doncs la 'sort' li ha somrigut en el més popular i tradicional dels sortejos que es celebren a l'Estat espanyol. Per això moltes d'aquestes persones estiguin tocades per la deessa fortuna: un any sí i un altre també, els seus dècims són premiats i els seus comptes bancaris no paren d'engreixar.
    Segons el secretari general de Gestha, José María Mollinedo, «un contribuent amb uns ingressos bruts anuals de 30.000 euros, que resulta premiat amb un premi de 300.000 euros i que ven el seu bitllet a un defraudador per 330.000 euros, pot acabar pagant al fisc més de 175.000 euros en el millor dels casos, inclosa la sanció mínima». Per contra el defraudador-comprador del bitllet, «que probablement tributaria al 43% per la quantitat rentada, simplement pagarà el 10% i s'estalvia el 33%, i, sobretot, acreditarà l'origen lícit d'aquests fons», afirma el responsable de Gestha.
    No comprar
    Davant la disjuntiva que se'ls pot presentar a qualsevol posseïdor d'un o més dècims premiats -amb les participacions no solen intervenir els especuladors-, des de Gestha recomanen que per evitar qualsevol problema dipositin els seus bitllets premiats en qualsevol entitat financera, la qual s'encarregarà de gestionar el cobrament de manera legal. També que rebutgin qualsevol oferta d'adquisició del desè premiat, doncs el risc que comporta és molt elevat i a la fi no compensa amb els diners extra a ingressar.
    Recorden les mateixes fonts l'àmplia legislació existent dirigida a prevenir el blanqueig de diner i les penes de presó que contempla per als defraudadors. DE l'Ideal

    Etiquetes de comentaris: ,


    La grossa per a Fabra

    El president de la Diputació de Castelló ha sigut un dels afortunats a qui els ha tocat la grossa de "El Niño" que ha caigut a la capital de La Plana com ja sabeu.
    Carlos Fabra ja es conegut per delictes fiscals i contra la Administració Pública i , segons informacions d'un diari gallec, el premi ascendeix a uns 2.000.000€ corresponent als 10 dècims que havia comprat.S'ha de ticdre en compte que no és la primera vegada que a Carlos Fabra li toca la loteria- si no m'engnayen és la tercéra.
    Podeu obtindre més informació al diari 20 minutos o a chuza.org (en gallec)entre d'altres.

    Etiquetes de comentaris:


    Moviments.cat

    Temes: Judici pels fets del 4F del 2006, la revista Entrebastidors i la lluita contra el Caufec perseguits, vaga dels conductors d'autobusos, novetats de les lluites en defensa del territori, pel dret a la informació no al desallotjament de Can Vies, macroproces 18/98, mobilitzacions 5é aniversari inici guerra d'Iraq, cap on van les lluites, Certamen de contes antiautoritaris, noticies breus.ubicacions: Barcelona, Esplugues de Llobregat, Cabanelles, Lliurona, Albanyà, Torroella de Montgrí, Sentmenat, Bescanó, Alt Camp, Eivissa, Sants, Sant Andreu, Tarragona, Gràcia, Castelló de la Plana, Eixample.

    [1. Judici pels fets del 4F del 2006]Després de gairebé 2 anys de presó sense haver estat jutjats, del 7 al 11 de gener se celebrarà el judici contra els/les detinguts/des del 4 de febrer de 2006. Seran jutjats les 3 persones empresonades: Alex, Rodrigo i Juan, i els altres 6 acusats. El divendres 11 de gener, últim dia del judici, es convoca una concentració-esmorzar popular a les 10:00 a l'Arc de Triomf.Respecte el cas, cal recordar que el propi Joan Clos, va declarar que una maceta va ser llençada des de dins l'edifici per ferir de coma vegetatiu el guardia urbà, mentre que els detinguts passejaven per fora del recinte. Alarmades per la parcialitat amb la que s'ha desenvolupat aquest procés, les següents entitats/associacions es personaran en qualitat d'observadors internacionals per intentar donar un mínim de garanties legals a aquest judici: Justicia i Pau, Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la UB, Comissió de Defensa de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, Francisco del Castillo (Jutge del Tribunal Europeu de Drets Humans del Comitè de La Haya - a títol personal), Associació de Cristians per l'Abolició de la Tortura, Plataforma Argentina Contra la Impunidad, Embaixada de Xile, entre d'altres...[2. La Revista Entrebastidors i la lluita contra el Caufec, perseguits a Esplugues]A dia d’avui, un total de 7 persones tenen diverses causes pendents fruit de 10 accions relacionades contra el pla Caufec, entre delictes o faltes imputats pels mossos d’esquadra i expedients administratius promoguts per l’ajuntament d'Esplugues. Quatre persones estan implicades en 43 de les 52 causes. En dos judicis, l’ajuntament s’ha personat com a acusació particular i està pendent de fer-ho en algun altre)La darrera novetat ha estat que el “presumpte” agressor de dos joves a Esplugues ha interposat una querella a Entrebastidors per calumnies L'agent de la policia local va ser portat a judici i la jutgessa el va absoldre de les “presumptes” agressions per manca de proves o per les versions contradictòries entre l'acusat i els denunciants. Amb aquestes absolucions a la mà, interposa conjuntament amb l'ajuntament d'Esplugues una querella criminal per calumnies i injuries contra el mateix noi que el denuncia per trencar-li el llavi.Tot i aquesta persecusió legal, Entrebastidors la revista precària de la Vila d'esplugues ha tornat al carrer:[3. Exit dels 7 dies de vaga dels conductors d'autobusos]Davant de l'èxit de participació de treballadors/es en la vaga, empresa i administració demostren la seva impotència havent de recórrer als cossos armats contra uns/es treballadors/es que només reclamen dos dies de festa a la setmana. A l'últim dia de vaga previst de moment, es pot valorar com un rotund èxit la participació del 90% de mitjana de la plantilla. Després de sentir-se estafats en la darrera reunió amb l'empresa i després de la repressió dels mossos contra alguns vaguistes; els treballadors han recordat que ara, sense nova vaga convocada, no hi ha excusa per no negociar; però que si no s'arriba a un acord properament, la vaga al febrer serà indefinida. Més info: Comitedescansos.blogspot.com Paral·lalament aquests dies, diverses organitzacions d' usuaris, entre ells alguns sindicats d'estudiants, s'han queixat per l'augment de tarifes del transport públic i han manifestat el seu suport a aquesta vaga.[4. Novetats de les lluites en defensa del territori]Ni els dies festius aturen a les entitats que defensen el territori de les agressions de noves infraestructures: aquests dies s'ha presentat la denúncia a la Unió Europea per la pavimentació de la carretera Cabanelles-Lliurona-Albanyà, per part de la Generalitat de Catalunya. L'Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx) juntament amb l'Associació de Veïns i l'Associació d'Habitants de l'Alta Garrotxa han fet efectiva la presentació d'aquesta denúncia a la UE.Entretant a l'empordà s'ha fet públic el manifest per a la gestió ecològica de l'aigua i pel decreixement a la conca del Ter. La lluita contra la Mat està alerta perquè les obres es poden iniciar aquest mes i a l'Alt Camp es preparen mobilitzacions contra el projecte de plataforma logística que ocuparia 500 hectàrees.Paral·lalment el Gen-Gob d'Eivissa, ha denunciat que les obres del Port d'Eivissa aportaran fangs contaminants i algues invasores a Formenter.Amb tot això, no és estrany, que la Societat Catalana d'Ordenació Territorial (SCOT), acabi de presentar la Quarta edició del seu anuari Territorial, l'edició sobre l'any 2006. Una obra que resumeix dos centenars de conflictes territorials d'arreu del Principat. [5. Pel dret a la informació, no al desallotjament de Can Vies]Des del periòdic mensual de Sants, la Burxa, que des de fa quasi deu anys surt cada mes de forma ininterrompuda, com a projecte comunicatiu pensat per i des del barri, realitzat voluntàriament per desenes de veïns i veïnes de diferents edats, professions i posicionaments ideològics, s'ha una campanya de suport a Can Vies, seu del periòdic, demanant a persones del món del periodisme i comunicació que signin un manifest per salvar can vies del seu desallotjament i per tant La Burxa. Podeu llegir la carta i adherir-vos al manifest en aquest enllaç. Les adhesions poden ser tant a títol col·lectiu com personal.[6. La Comissió de defensa dels drets de la persona del Col·legi d'advocats de Bcn, contra el macroprocés 18/98]Aquesta comissió del Col·legi d'advocats de Barcelona i l'Associació Catalana en defensa dels drets humans, mitjançant la presència d'observadors acreditats en nombroses sessions del judici oral, ha manifestat davant del contingut de la sentència la seva profunda preocupació per el que considera una abans i un després en la política antiterrorista però també en la configuració de l'actual estat de dret, per motius com el fet que sigui un dels exemples més greus de l'aplicació extensiva del concepte de terrorisme sobre la dissidència pòlitica.Podeu llegir el comunicat sencer a barcelona.indymedia.org[7. Es preparen mobilitzacions pel 5é aniversari de la invasió d'Iraq]La primavera de 2008 marcarà el 5è aniversari de la invasió de l’Iraq, així com de la protesta històrica del 15-F. Hi ha la proposta d’una nova data de mobilització contra la guerra i les ocupacions a l’Orient Mitjà, i específicament contra les amenaces d’un atac nord-americà a l’Iran. (Veure la declaració al final, de la conferència El Món contra la Guerra).Per preparar les activitats a Barcelona, es convoca una Assemblea general de la Plataforma Aturem la Guerra, el dissabte, 12 de gener, 2008, a les 11h, a Sodepau, Passatge del Crèdit 7, pral.[8. Dissabte 12-G: Cap on van les lluites?]Trobada i debat sobre les estratègies i perspectives dels moviments socials Dissabte 12, 18h a Can Vies.Amb la participació inicial de: David Fernandez de l'Ateneu La Torna, Jesús Rodriguez del Setmanari Directa,Iñaki Garcia del Col·lectiu de Solidaritat amb la Rebel·lió Zapatista, Ada Colau de V de Vivienda, Un membre de l'Entesa pel decreixement. Els temes entorn el que girarà el debat seran: - Balanços sobre els últims anys; - Projectes per tirar endavant, - Estratègies col·lectives - Recuperar el carrer com a espai de lluitaConvoca: Assemblea de Barri de Sants, Ateneu Rosa de Foc, CSRZ, Infoespai[9. 2n Certamen de Contes Anti-autoritaris "Rosa dels Vents"]El Col·lectiu Negres Tempestes ha convocat el segón certamen de contes anti-autoritaris “La Rosa dels Vents”, amb l'objectiu de promoure, a parts iguals, els valors anarquistes i l'us del català.Després de l'éxit de l'anterior edició, que va donar com a fruit un primer llibre recopilatori dels diversos contes presentats (el qual ja es troba per una segona edició amb més de 200 llibres venuts) Negres Tempestes s'ha proposat repetir la iniciativa esperant que el nombre d'autors que es presentin encara sigui més alt que al certamen anterior. El termini de lliurament, finalitzarà el 31 de gener de 2008.
    [10. Noticies Breus]- Ja és al carrer el n.15 del mes de gener08 de l'Eixida, butlletí mensual popular n.15, de gener de 2008. Aquest és el primer número que surt al carrer amb el nom de L'EIXIDA!
    - Salo de la infància: comunicat acció: ni policia ni exèrcit
    - Concentració davant del Jutjat d'Instrucció núm. 4 de Tarragona el proper 16 de gener, a les 9:30 del matí. Santi, militant d'Endavant, està requerit com inculpat.- Divendres 11 de Gener a les 20:00, Kafeta de l'ateneu Rosa de Foc a Gràcia. El poble Achuar. La seva lluita contra la contaminació petrolera a l'Amazonia Peruana.
    - Una delegació de cooperants catalans aturats pel bloqueig de Gaza - Festes d'hivern 2008 a Vilafranca, del 8 al 24 de gener, amb activitats organitzades per entitats diverses com La Fornal, Endavant, el Cep i la Cup.- Jornades antifeixistes a Castelló de la plana, 11 i 12 de gener del 2008.
    - Pase de video i xerrada: ocupació i repressió a Brasil. Diumenge 13 l'ateneu popular de l'eixample.
    [11

    Etiquetes de comentaris:


    2n Certamen de Contes Anti-autoritaris "Rosa dels Vents"

    El Col·lectiu Negres Tempestes ha convocat el segón certamen de contes anti-autoritaris “La Rosa dels Vents”, amb l'objectiu de promoure, a parts iguals, els valors anarquistes i l'us del català.Després de l'éxit de l'anterior edició, que va donar com a fruit un primer llibre recopilatori dels diversos contes presentats (el qual ja es troba per una segona edició amb més de 200 llibres venuts) Negres Tempestes s'ha proposat repetir la iniciativa esperant que el nombre d'autors que es presentin encara sigui més alt que al certamen anterior. El termini de lliurament, finalitzarà el 31 de gener de 2008.

    Etiquetes de comentaris:


    JORNADES ANTIFEIXISTES a Castelló

    Amb motiu de l'agressió de 3 joves en el poble d'Onda per part dels porters d'una empresa de seguretat directament relacionada en el feixisme al País Valencià i amb la complicitat d'agents de la Policia Local del mateix poble; L'assemblea Antifeixistes la Plana ha organitzat unes jornades per a donar a conéixer el que s'amaga darrere de certes empreses de seguretat i de l'entorn ultradretà.
    Dissabte 12 de Gener del 2008:• A les 19:00h: Com actuar en cas d'agressió? Xerrada a càrrec del col•lectiu Alerta Solidària. A les 20:30h en la Pl/ Mª Agustina: CONCENTRACIÓ contra les empreses de seguretat feixistes.A les 21:30h: Sopar+Sorteig de suport 8 euros:1. Olleta de la Plana2. Braç de gitano de verdures3. Fruites del temps. Antifeixistes La Plana
    Casal Popular de Castelló c/ d'Amunt, 167 - 12001 - Castelló de la Plana (La Plana Alta - Països Catalans)
    casalpopular@moviments.net
    http://laplana.indymedia.org

    Etiquetes de comentaris:


    Signatures contra el maltractament d'animals.

    Sol·licitem al Ministeri de Presidència que redacte una LLEI NACIONAL DE PROTECCIÓ ANIMAL JA! Necessitem el teu recolzament. Entra i signa: http://firmas.amnistianimalmadrid.org/ley/

    Etiquetes de comentaris:


    diumenge, gener 06, 2008

    El Suprem contra Sagunt

    Els que n'entenem una mica d'art o de patrimoni artístic feia anys que denunciavem la lamentable "rehabilitació" del teatre romà de Sagunt.
    Corria l'any 1993 quan el teatre romà - de gran valor artístic i patrimonial va patir una rehabilitació que el va deixar en la situació actual. El teatre va perdre el seu encant històric i es va convertir en una imitació a l'estil Terra Mítica -o PortAventura- del que havia sigut.
    15 anys després- ara fa uns dies- el Tribunal Suprem ( màxima autoritat judicial a Espanya) ha dictat sentència i ha arribat a la conclusió que "la rehabilitció del Teatre és il·legal" i ha ordenat als responsables (l'Ajuntament de la capital del Camp de Morvedre) que "torne a l'edifici el seu aspecte original en un període màxim de 18 messos".

    Etiquetes de comentaris: ,


    Concentració i paròdia de protesta a Castelló contra la censura i per demanar poder veure TV·3

    Manuela Trasobares està molt indignada. En un acte on hi assisteixen importants personalitats conegudes per tots, Manuela explica perquè considera que no està bé anar censurant televisions com en un règim totalitari. Per això, per la democràcia, per la llibertat d'expressió, allà davant de la coneguda com a "Casa dels Caragols" Manuela i uns companys es van manifestar contra la censura i per la llibertat d'expressió.

    (2a Part del vídeo) AVÍS: El vídeo és molt més llarg, açò és sols un previ i aviat pujarem tot l'acte sencer. Manuela Trasobares està molt indignada. En un acte on hi assisteixen importants personalitats conegudes per tots, Manuela explica perquè considera que no està bé anar censurant televisions com en un règim totalitari. Per això, per la democràcia, per la llibertat d'expressió, allà davant de la coneguda com a "Casa dels Caragols" Manuela i uns companys es van manifestar contra la censura i per la llibertat d'expressió.

    Concentració d'ahir,dissabte a Elx.

    Etiquetes de comentaris:


    A Elx, demanem als Reis que ens tornen TV3

    Taula informativa del col·lectiu cívic "Volem TV3" d'Elx la Nit de Reis de 2008 a la Plaça del Raval, per informar i arreplegar reclamacions per al Síndic de Greuges contra el tancament del repetidor de la Carrasqueta, mentre es cremaven les tradicionals "atxes". Amb motiu de la Nit de Reis, el col·lectiu ha desplegat una pancarta demanant als Reis Mags que tornen a Elx la TV3. En una sola hora s'han arreplegat més d'un centenar de reclamacions de ciutadans per presentar davant el Síndic de Greuges i s'han repartit altres tants fullets informatius, cosa que posa de manifest la voluntat de la gran majoria del poble per rebre les emissions d'una televisió pública, de qualitat, en la llengua dels valencians i, després de més de vint anys de recepció, ja considerada com a pròpia del poble valencià.


    Etiquetes de comentaris:


    dissabte, gener 05, 2008

    Pesca d'un silur d'1,74 m al riu Ebre -Video-

    Etiquetes de comentaris: ,


    Els esports a les Terres del Sénia.

    Etiquetes de comentaris: ,


    Agènda del mes de gener a les Terres del Sénia.

    Etiquetes de comentaris: , , , , , , , , ,


    Forta pujada de l'atur al País Valencià i a Ses Illes

    Catalunya tanca l'any 2007 amb un 1,93% més d'aturats i amb un rècord històric en contractació indefinida Mentre que al País Valencià pateix la més forta pujada dels Països Catalans, amb un increment de l'11,53% . Aquest es deu en gran mesura al comportament negatiu d'Alacant, que aporta gairebé la meitat de les 20.814 persones més inscrites en les oficines del Servef. La desocupació al País Valencià creix el doble que la mitjana de l'estat espanyol. Dins del País ja hi ha 215.693 demandants d'ocupació, un 10,68 per cent més. Les comarques de les terres castellonenques aporten un total de 3187 aturats més mentre que les comarques valencianes aporten 7.984 aturats més(+8,44 per cent) que, no obstant això, marquen la màxima pujada percentual, amb un 22,14 per cent. Mentre que les comarques del sud del País, les terres alacantines aporten la major xifra de nous aturats amb 9643, i allà baix a fi d'any 2007 el nombre d'inscrits al Servei Valencià d'ocupació puja als 95539 aturats. L'anàlisi per sectors revela que els serveis absorbeixen el major nombre d'aturats amb 50.442 persones, que suposen 5.521 més que en 2006, seguits de la construcció (13.185 demandants), que també suposa un alça de 3.482. Es tracta d'unes xifres que obliguen a revisar el model econòmic que s'ha prioritzat en l'última dècada.
    En canvi, la indústria mostra signes clars de recuperació, després dels vaivens i la reconversió soferta per les manufactures tradicionals, cas de calçat, tèxtil i joguina.
    La recessió que pateixen els sectors de la construcció i els serveis és el principal motiu d'aquesta crisi al mercat laboral.De fet, els 23.608 desocupats registrats en aquest sector suposen 390 aturats menys que fa un any i 1.252 menys que fa dos.En relació amb el dada concreta de desembre, respecte a parcial del mes anterior, l'atur a la província alcanzó un augment de 3.048 persones, un 3,3 per cent. La pujada es produeix en tots els sectors, excepte entre el col·lectiu sense ocupació anterior. Els serveis suposen el 43 per cent del total de l'increment registrat i la construcció el 41 per cent. En quant a la comparativa amb anys anteriors, aquestes taxes s'eleven fins al 47 per cent en el cas de l'activitat constructora, el que revela una tendència res positiva per a aquestes dates, on els increments registrats eren molt inferiors als actuals. Al conjunt de l'estat espanyol el nombre d'aturats a finals de 2007 va ser de 2.129.547, cosa que representa un increment del 5,27 per cent respecte a 2006, una taxa també de pujada, però molt per sota de l'assolida a les terres d'Alacant. El menor ritme de creació de llocs de treball i l'augment de la població activa durant els últims dotze mesos, han tingut un efecte alcista sobre les xifres de la desocupació. Per això les estadístiques de contractació revelin també clars símptomes de refredament en 2007.En concret, es van comptabilitzar 582.057 contractes de treball, el que significa un descens del 3,4 per cent respecte a 2006, any en el qual es va registrar un màxim històric. Malgrat aquesta dada l'exercici se situa amb un 4 per cent més de contractes que 2005 i un 10 per cent més que 2004. Finalment, la contractació estable assoleix els75.008 registres, el 12,9 per cent del total.
    Catalunya tanca l'any 2007 amb un 1,93% més d'aturats i amb un rècord històric en contractació indefinida
    Aquesta pujada està tres punts per sota del creixement de l'atur a la resta de l'Estat
    L'atur s'apuja de 6.619 persones a Catalunya el mes de desembre
    Catalunya va tancar l’any 2007 amb 265.789 persones aturades, 5.040 persones més que el mes de desembre de 2006, fet que suposa un increment d’un 1,93%. Aquesta pujada està tres punts per sota del creixement de l’atur a la resta de l’Estat (5,27%).
    El director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Joan Josep Berbel, ha explicat que “l’alentiment del sector de la construcció explica en bona part aquest increment”.
    Per sectors, l’atur ha crescut a l’agricultura (381) i els serveis (4.703), mentre que es va reduir a la indústria (-1.471) i a sense ocupació anterior (-2.037). Catalunya també acaba l’any amb 1.311 dones menys aturades que en el 2006.
    Pel que fa la contractació fins el nombre de contractes indefinits assoleix la xifra de gairebé mig milió durant el 2007. Fins el mes de desembre d’aquest any, el nombre de contractes indefinits fets a Catalunya és de 485.787, un total de 13.017 contractes més que al mateix període de l’any anterior, el que representa un increment del 2,75%. El director del SOC, Joan Josep Berbel, ha destacat que “Catalunya tanca aquest any amb un rècord històric pel que fa a la contractació indefinida”.
    Pel que fa al mes de desembre a Catalunya, l’atur registrat s’ha apujat de 6.619 persones, un 2,55% més respecte el mes de novembre, de les quals 299 són dones i 6.320 homes.
    Per edats, aquest mes de desembre el nombre de persones en atur menors de 25 anys ha baixat (-339) i s’ha incrementat en persones de 25 i més anys (6.958).
    L’atur ha crescut a les quatre demarcacions tot i que s’ha concentrat principalment a Barcelona (4.393) i a Tarragona (1.295). Girona té 844 persones aturades més i Lleida 87.
    Per sectors econòmics, on ha baixat l’atur és a sense ocupació anterior (-659) mentre que ha crescut a la construcció (3.023), a la indústria (1.631), als serveis (2.421) i a l’agricultura (203). El mes de desembre s’han fet 176.576 nous contractes a Catalunya, dels quals 28.518 són indefinits.
    Respecte de l’afiliació a la Seguretat Social a Catalunya, la mitjana d’afiliats va arribar el passat mes de desembre a un total de 3.430.405 persones. En el darrer any l’afiliació a Catalunya ha crescut a un ritme de l’1,82%, fet que suposa 61.431 afiliats més. En aquest sentit, Berbel ha destacat que “Catalunya continua creant llocs de treball, si bé a menor ritme que els anys anteriors, en línia amb les principals economies europees”.
    Joan Josep Berbel ha recordat que “el SOC continuarà donant suport a través de tots els seus serveis per aconseguir que els aturats es reincorporin al més aviat possible al mercat de treball”.
    Podeu consultar les dades de l’atur a la pàgina web del Departament de Treball www.gencat.net/treball

    Etiquetes de comentaris: ,


    divendres, gener 04, 2008

    Dissabte 19 de gener a les 18'00 a la Plaça del Ajuntament d'Alacant, acte per la llibertat d'expressió

    Comunicat del Casal d'Alacant
    El diumenge 9 de desembre a les 22'00, el govern de Francesc Camps va desmuntar i precintar amb nocturnitat el repetidor de la Carrasqueta.
    Ara, el Casal d'Alacant, us convoca a eixir al carrer, a alçar la veu i expressar el nostre malestar davant una nova agressió. Perquè parlem de l'atemptat més gran a la nostra cultura, des de la transició ara és el moment de defendre la llibertat d'aquest País nostre.
    Per la cultura i per la nostra dignitat us esperem el dissabte 19 de gener a les 18'00 a la Plaça del Ajuntament d'Alacant a l'acte per la llibertat d'expressió.
    Perquè estem ací, Perquè les comarques del sud són essencials per al País Valencià, Perquè tenim veu i no consentirem que ens facen callar, Perquè, en paraules de Fuster, tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres
    O ens recobrem en la nostra dignitat o serem destruïts com a poble
    O ARA O MAI!!
    _* Us preguem que difongueu aquesta informació a totes les persones que
    puguen estar interessades, quants més siguem més força farem*_.
    Delegació d'ACPV a Alacant, 965205667 casaldalacant@acpv.cat www.casaldalacant.blogspot.com

    Etiquetes de comentaris: ,


    Sempre parlo català

    Jo fa 10 anys que parlo sempre en català a tothom, arreu dels Països Catalans.
    L’experiència ha estat, sense pal·liatius, extraordinàriament bona! En contra del que es diu tot sovint, parlar en català arreu i amb tothom no només és possible, sinó francament gratificant. I no visc a Olot ni a Banyoles: visc a Barcelona, i faig vida al Poble Sec i al Raval, on a hores d’ara ben bé la meitat dels habitants són immigrants recents, i encara de l’altra meitat la majoria són castellanoparlants. Els catalanoparlants nadius hi som una migrada minoria. Però viure en català és possible: jo ho he pogut comprovar dia a dia, al llarg d’una dècada. Com ho he pogut comprovar també a llocs que d’entrada semblarien inversemblants, com ara Montcada i Reixac i Alacant.
    He tingut algunes experiències positives, i d’altres de negatives, però tampoc no voldria ara perdre’m en anècdotes. M’agradaria, en canvi, comentar alguns aspectes generals que penso que podrien ser d’utilitat.


    Després de deu anys m’he anat fent normes bàsiques que em faciliten tenir les coses clares i no desviar-me del meu objectiu de contribuir a la supervivència de la nostra llengua -que d’això i no de res més es tracta. Són les meves guies, i cadascú es fa les seves, és clar, però m’agradaria compartir-les per si són d’interès per algú.
    1) Parlo sempre en català a tothom, facin la cara que facin, tinguin el color que tinguin, responguin com responguin. Només faig excepció amb els turistes, i només si ells fan evident que no m’entenen i sol·liciten una altra llengua: si no, els parlo en català. És sorprenent la de coses que entenen els turistes si s’acompanyen amb gestos i amabilitat. Però tot aquell o aquella que visqui aquí, fins i tot si acaba d’arribar -corregeixo: sobretot si acaba d’arribar, només em sentirà parlar català des del primer dia. Si ho faig així, he comprovat que mai no s’estranyen ni mai em demanen que canviï. Curiós, oi?
    2) Mai comento ni dic res sobre la llengua que els altres parlen: els altres que parlin el que vulguin, mentre a mi em respectin la meva llengua. Ni tan sols els animo a que parlin català, deixo que siguin els fets que parlin per mi, i penso que és molt més potent que em sentin parlar català sense que els pressioni que no que els intenti convèncer.
    3) Quan algú que fins ara no ha parlat català s’atreveix a fer-ho, faig cara de pòquer i segueixo parlant normal com si res: no em meravello ni els adulo dient falsament que el parlen molt bé. Ni tan sols comento el fet. Sembla contradictori, però he comprovat que aquesta és la millor resposta, això sembla que els dóna seguretat i els anima a seguir. En canvi quan en feia escarafalls, i em mostrava content del canvi, o ho comentava amb d’altres davant d’ells, etc., això tendia a avergonyir-los: els “fa tall” i de seguida ho deixen córrer i tornen al castellà. (De fet, ben mirat no ho és, de contradictori: si afirmem que el normal seria que tothom parlés en català, inclosos els nouvinguts, per què en fem escarafalls? Fent-los festes només demostrem que, de fet, no ho és gens de normal, ni tan sols per a nosaltres, i ells ho capten de seguida! A ningú no li agrada ser un ninot de fira…)
    4) No m’enfado mai, ni discuteixo mai sobre si tinc o no dret a parlar català. És una qüestió que no està en discussió, i punt. Els drets no es discuteixen, s’exerceixen. Si algú m’intenta provocar, senzillament no responc: si em pressiona molt, li dic que potser té raó, o potser no. I prou. Una sortida molt útil en aquest sentit és dir senzillament: “Si tu ho dius…” seguida del silenci. És pura màgia!Ah, i sobretot, sobretot, mai discuteixo en castellà el meu dret a parlar català: fer això és haver perdut la discussió abans de començar.
    5) Quan algú fa conyeta sobre el meu català, els responc amb la mateixa moneda, tombant la truita. Per exemple, uns paquistanesos del barri al principi reien quan m’hi dirigia en català, tot dient “hi hi hi, catalan, hi hi hi”…i jo els responia sempre dient, en to burleta “hi hi hi, urdu, hi hi hi”… I la conyeta es va acabar ben aviat.Avui no diuen res, i un d’ells m’ha començat a parlar en català! Si no veig manera de tombar la truita, senzillament no responc, com si sentís ploure.
    6) No tolero els “intèrprets” ni els intermediaris. Ja sabeu: aquells que quan et senten parlar en català amb un immigrant es fiquen pel mig i et critiquen perquè “pobrets” ells no en saben, o els que tradueixen el que dius al castellà, tots cofois de ser més simpàtics, “oberts i solidaris” que tu, etc etc. Amb aquesta gent sí que no tinc cap mena de mirament, i els faig saber, molt seriosament -sempre sense enfadar- me ni discutir- que jo ja sóc grandet i que ja em defenso tot solet pel món, o bé els dic que el meu interlocutor sembla prou intel·ligent, que aquesta conversa és entre ell i jo, i que em sembla una falta de respecte que el tractin de subnormal com ho estan fent.Res més, amb això sol haver-n’hi prou. La immensa majoria de les vegades, el “traductor espontani” ho deixa córrer, i l’immigrant ho agraeix: probablement no dirà res, però somriurà mentre ignora al “salvador” espanyolista. No és broma, proveu-ho!
    7) Quan algú em diu que no entén el català, responc amb una senzilla pregunta, i sempre amb amabilitat: “Per què?” Això normalment li trenca totes les defenses, es queda de pasta de moniato perquè no s’ho espera, és probablement la primera vegada que li ho pregunten així sense embuts. Però gairebé mai s’ofèn, si no és que es tracta d’un militant anti-català, que sol defensar-se amb el rotllo de “estamos en España y a mi nadie me puede obligar bla bla bla”. I jo els dic, novament amb tota amabilitat, que té raó, que ningú no els pot obligar a tenir més cultura de la que tenen. I és quan s’enfaden per això que ja els tinc enganxats: “Ho veus, com sí que m’entens?” I si es posen molt idiotes, passo d’ells: adéu, ja trobaré un altre bar, botiga o el que sigui on la gent sigui més educada, i els ho faig saber mentre me’n vaig. Pel que fa als que realment no entenen el català perquè porten molt poc temps aquí o veritablement no han tingut oportunitat d’estar- hi en contacte, normalment no s’enfaden i responen explicant-ho amb naturalitat. I aleshores la meva resposta, en català sempre, és “bé, sempre ets a temps per començar, no?” o “tranquil, ja l’aniràs entenent, és molt fàcil”, o alguna cosa per l’estil. I un somriure. I aleshores segueixo amb allò que havia començat -demanar un cafè o el que sigui- acompanyat de gestos. I ho repeteixo tantes vegades com cal, sempre sense enfadar-me: la immensa majoria de la gent m’acaba entenent o crida algú que m’entengui. Quan això passa, no m’oblido mai de dir adéu amablement al nouvingut. Si més no, així aprèn les seves primeres paraules en català: “adéu i gràcies”!
    Doncs aquestes són les meves normes o guies generals per poder sobreviure en català. A mi em van força bé, espero que a algú li puguin ser útils. Agrairia saber altres tècniques o guies que feu servir vosaltres que jo pugui aplicar.


    COL·LECTIU “CATALÀ SEMPRE” http://www.sempre.cat/

    Etiquetes de comentaris:


    Centre de Salut de Benicarló

    Etiquetes de comentaris:


    dijous, gener 03, 2008

    Fiscalia enceta a instàncies d’EU noves investigacions penals contra l’alcalde de Cabanes, les terceres en dos mesos

    La tramitació del PAI Torre la Sal i totes les irregularitats comeses pel PP han dut a Fiscalia prendre a tràmit la denúncia d’EU.
    El Fiscal en Cap de l’audiència Provincial de Castelló, Javier Carceller, ha estimat una nova denúncia presentada pel Grup Municipal d’Esquerra Unida a Cabanes contra l’alcalde del municipi, per presumpta prevaricació i altres possibles delictes contra l’ordenament del territori, denúncia estesa igualment contra els regidors del PP de l’anterior equip de govern i del de l’actual legislatura, per la tramitació del polèmic PAI Torre la Sal, a càrrec de l’empresa Marina d’Or
    El regidor ecosocialista, Carles Mulet, ha informat que aquesta és la tercera diligència d’investigació penal encetada en poc més de dos mesos contra l’alcalde del municipi a instàncies del grup municipal d’esquerres “ Portem ja tres fronts oberts, amb la possible prevaricació en la tramitació del PAI Torre la Sal, i les anteriorment obertes per la cessió de l’explotació del subministrament d’aigua a Marina d’Or furtant-li-la a Facsa en l’àmbit d’aquest mateix PAI, o la reobertura de la denúncia pel frau electoral per l’empadronament massiu de forasters en domicilis de l’alcalde i els seus nebots. Tard o d’hora tots els abusos i la prepotència s’acaba pagant, i ací veiem com des de Fiscalia veu indicis de possibles delictes a l’obrir tots tres casos”
    La denúncia presentada davant Fiscalia, es fa un repàs exastiu de totes i cadascuna de les irregularitats que han acompanyat aquest PAI, des de 2004, mesos abans de la seua aprovació ( Maig de 2005), fins als actuals dies, on es destaca els tractes de favor continus a l’empresa Marina d’Or, adjudicatària del PAI, possibles casos de prevaricació i tràfic d’influències, vulneració de les condicions prèvies al desenvolupament urbanística de la zona impostes per diverses Conselleries, regidors amb nòmina de l’empresa beneficiada que no s’abstenen de participar en les votacions com a membres de la Junta de govern en aquells aspectes que beneficien a l’empresa...i un llarg etcètera.
    Mulet ha recordat com el paper de la Conselleria de Medi Ambient també queda en entre dit, quan, tots i els severs condicionats imposats al desenvolupament del PAI, tots aquests han estat violats de manera sistemàtica per l’ajuntament, i sent informada la Conselleria d’aquests fets, ha obviat la vulneració de tots els preceptes en la tramitació del PAI que pretén urbanitzar la platja verge de Torre la Sal a Cabanes.
    El regidor ecosocialista ha recordat com d’aquesta manera, totes les crítiques vessades fins ara sobre el funcionament del grup municipal del PP com a simple agent al servei de Marina d’Or, per sobre dels interessos municipals, pren força jurídica al recolzar-lo la Fiscalia amb l’obertura de diligències d’investigació Penal “ l’actual alcalde, i algun que altre regidor, no acabar la legislatura sense una condemna en ferm i inhabilitació, l’abús, la prepotència, s’acaba pagant. Del Blog de Carles Mulet

    Etiquetes de comentaris:


    dimecres, gener 02, 2008

    Eurogas Reports Agreement on Castor Underground Gas Storage Project in Països Catalonians

    Tuesday, January 01, 2008
    Eurogas Corporation (Eurogas) has entered into an agreement with ACS Group and Enagas that will significantly advance the Castor Underground Gas Storage (UGS) Project in Països Catalans. At the commencement of the agreement, ACS will increase its ownership in Escal UGS S.L. (the Madrid operating company) from 5% to 66.67%. Castor Limited Partnership (CLP), of which Eurogas is a 73.7% owner, will own 33.33%.At the latest of the start-up of the UGS facility, ACS will sell and Enagas will buy 50% of ACS 66.67% equity on a pre-established pricing formula at which point CLP, ACS and Enagas will each own 33.33%. For a period of 180 days after start-up of the UGS facility CLP can sell part or all of its shares to ACS and Enagas priced on the same basis as ACS sale to Enagas. 25 days after the receipt of the concession, ACS shall pay to CLP prior investments in the Castor UGS project of approximately Canadian $43.5 MM (30 MM euros), of which approximately Canadian $41MM will be received by Eurogas. ACS shall be responsible for the funding of the project including providing all guarantees required, from the day it becomes a shareholder through to the inclusion of Castor UGS into the Gas System. Projected total investment is now estimated at over 1.2 billion euros. CLP will not be required to put any equity funds or provide any warranties required by project finance lenders or for any bridge financing.There will be a tag along right for CLP should ACS sell a certain portion of their shares in Escal.Until inclusion of the Castor UGS facility in the Gas System, the board of Escal will have 9 directors, allocated as follows: ACS 6; CLP 2; Enagas 1. After completion and inclusion into the Gas System each party will be allocated seats on a proportionate basis.ACS Group is the largest construction group in Spain and third largest in the world, with revenues in excess of 20 billion euros. ACS Group is a global leader in the creation, construction and operation of infrastructure in a variety of industrial sectors such as: oil & gas, LNG and regasification, power generation, grids and railways. Through its subsidiaries, such as Dragados Off-Shore, it is one of the world leaders in the construction and installation of off-shore platforms and infrastructure topsides. Enagas is Països Catalonian's top natural gas transportation, regasification and storage company, and also is the Technical Manager of the Gas System. Its facilities include over 7,600 km. of high-pressure gas pipeline and three regasification plants, which have a total storage capacity of 1.3 million cubic meters of GNL. It also manages two underground gas storage facilities, Gaviota and Serrablo, and has recently been awarded an concession for the exploitation of the Yela onshore gas storage.

    Etiquetes de comentaris:


    Governació instal·larà 58 noves sondes per controlar les emissions de les antenes de telefonia mòbil

    Amb les 86 sondes que hi ha en marxa des del 2004, la xarxa tindrà 144 estacions de control arreu de Catalunya

    El Departament de Governació i Administracions Públiques instal.larà, durant l'any 2008, 58 noves sondes de control d'emissions de telefonia mòbil arreu del territori català. Aquestes sondes s'afegeixen a les 86 instal.lades des que, el 2004, es va posar en marxa el projecte SMRF (Sistema de Monitorització de Radiofreqüència). Aquesta ampliació ha suposat una inversió de 325.000 €, aportats per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, als quals cal afegir unes despeses de manteniment calculades en 90.000 €/any que assumirà la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge.
    Un moment de l'acte de presentació amb la participació del vicepresident de Localret, Gonçal Serrate; el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch; el conseller del Departament de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, i la directora general de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Maria Comellas.
    D’aquestes noves sondes adjudicades, 53 ja compten amb un emplaçament previst i 5 estan pendents d’ubicació per cobrir possibles incidències. D’aquesta manera, la xarxa de mesura d’emissions de camps electromagnètics de les antenes de telefonia mòbil comptarà l’any vinent amb 144 equips instal·lats, distribuïts en, com a mínim, 124 municipis de Catalunya, i cobrirà totes les capitals de comarca.
    De les 53 noves sondes que ja tenen emplaçament, 6 s’instal·laran a les comarques de Lleida , 4 a les Terres de l’Ebre, 6 al Camp de Tarragona, 21 a les comarques de Barcelona, 2 a la Catalunya Central i 14 a les comarques de Girona. D’aquesta manera, a finals de 2008, la xarxa de mesura comptarà amb 7 sondes a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, 14 a les de Lleida, 10 a les Terres de l’Ebre, 14 al Camp de Tarragona, 57 a les comarques de Barcelona, 9 a la Catalunya Central i 28 a les de Girona.
    Els ajuntaments que no disposen de sondes i que en vulguin tenir o ampliar-ne el nombre, poden acollir-se al conveni marc segons el qual el consistori es fa càrrec de l’adquisició, manteniment i assegurança de l’equip i aquest s’integra a la xarxa SMRF de la Generalitat de Catalunya, que és l’encarregada de gestionar i monitoritzar l’equip a través del centre de control del sistema, així com d’informar periòdicament l’ajuntament de les dades de les mesures efectuades i de lliurar-li un informe tècnic amb el seguiment i conclusions.
    Les noves sondes s’incorporaran al cercador que la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge han posat a disposició de la ciutadania a (www.gencat.cat/societatdelainformacio) i que permet consultar el nivell d’emissions de camps electromagnètics de les antenes de telefonia mòbil que formen part del projecte SMRF (Sistema de Monitorització de Radiofreqüència).
    El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha assegurat que “a banda de l’exercici de transparència i informació, l’ampliació d’aquest projecte ens ajuda a continuar desplegant infraestructures que són cabdals per al futur del país generant un entorn de confiança”.
    Sondes instal·lades entre 2004 i 2007 Sondes per instal·lar durant el 2008 Total
    Alt Pirineu i Aran7 0 7
    Comarques de Lleida
    8
    6
    14
    Camp de Tarragona
    8
    6
    14
    Terres de l’Ebre
    6
    4
    10
    Comarques de Barcelona
    36
    21
    57
    Catalunya Central
    7
    2
    9
    Comarques de Girona
    14
    14
    28
    Total
    86
    53
    139

    Sobre el projecte SMRF
    Els camps electromagnètics que generen les antenes de telefonia mòbil són imperceptibles per a l'ésser humà. Això fa que, en alguns casos, els ciutadans desconfiïn d’aquestes antenes. El Sistema de Monitorització de Radiofreqüència (SMRF) objectiva les mesures dels nivells d’emissió i permet contrastar-los amb els límits que autoritza la legislació, vetllant així per la qualitat ambiental. Per transmetre confiança a la ciutadania i facilitar el desplegament d’infraestructures de telecomunicacions, la Generalitat ha creat un cercador que permet consultar en tot moment les emissions de les antenes de telefonia mòbil.

    El sistema SMRF es composa d'una sonda que rep el senyal des de qualsevol direcció i que mesura els nivells de camp electromagnètic cada mig segon, les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, d'acord amb la normativa establerta per la Generalitat de Catalunya. El sistema disposa també d'una base de dades i mostra les gràfiques actualitzades de manera constant. La mateixa sonda emmagatzema les dades i les transmet al Centre de Control situat al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), que gestiona i controla aquesta informació a través d’una plataforma en programari lliure en català.

    Des que el projecte està en marxa, cap antena ha superat mai el límit que marca la normativa catalana, 27 V/m, que és molt més restrictiva que la normativa europea, que situa el llindar en els 41 V/m per freqüències de 900 MHz (el cas més restrictiu per a les freqüències de la telefonia mòbil).

    Etiquetes de comentaris:


    Cicles.

    A banda de tot l’abús consumista que comporten aquestes festes, tots acabem celebrant-les en major o menor mesura. El sentit religiós és ja el més secundari de tot, unes festes paganes com les del solstici d’hivern, cristianitzades, ha tornat a paganitzar-se, o potser han canviat d’advocació, i ara només es venera al consum. Però, a banda de tot aixó, com deia, està la part positiva d’aquestes dates, que es celebrar en la gent més propera ( o no), el final d’un cicle, un any que s’acaba; i entre sopars amb amics, familiars, d’empresa, de rencontres en la gent més estimada que per diverses qüestions més costa veure la resta de l’any, qui acaba pagant “el pato”, és la bàscula, que millor no molestar-la fins després del dia de reis, que tocarà tornar a dur-se bé.Tot és un cicle que es repeteix, i tancar cada any, en peu, un d’ells, és ja motiu de celebrar-lo. Cícliques són també les inundacions de l’estació de Renfe cada cop que cau una gota a Castelló ( no estaria mal posar gondolers entre les andanes, ens seria més cómode per accedir als aqua-trens), cíclics són els trasllats dels jutges que entren en Nules, els toca dur el Cas Fabra, el comencen, i els entren presses en moure cap a un altra destinació, i torna de nou a començar. Cíclics i reiteratius són les promeses electorals ara que de nou ( i com sempre), estem en període preelectoral, aigua per a tots ( i whisky només per a uns pocs), AVE, aeroport i formigó per un tub, cançoneta que és més pesada que les nadales que ens posen a totes hores en tots llocs. També són cícliques crisis caïnites a l’esquerra de la socialdemocràcia (quina creu).Per sort, amb l’any nou tots ens fem nous propòsits, que encara que la majoria no es compliran, ajuda a fer allò que es deia examen de consciència, i analitzar com de “burros”, hem aplegat a ser al llarg de l’any en moltes coses, i el fàcil que és millorar moltes errades, també en temps electoral.
    Carles Mulet,Consell Polític Federal d’IU Extret de http://carlesmulet.blogspot.com/

    Etiquetes de comentaris:


    Nova reunió amb Ignasi Nieto, ara a Madrid.

    Des de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia us informem que el proper dimarts, dia 8/01/2008, hi ha prevista a Madrid una entrevista amb el Secretari General d'Energia del Ministeri d'Indústria, Sr. Ignasi Nieto Magaldi, i els diversos representants dels grups municipals de l'Ajuntament d'Alcanar a la qual, com a part interessada, se'ns ha convidat a assistir per part del mateix ajuntament, atès que s'espera que es tracti la nova proposta d'ubicació de la planta terrestre d'emmagatzematge de gas natural. Per tot això, i atesa la brevetat de temps, s'ha confirmat ja l'assistència de dos membres de la Plataforma Ciutadana per desplaçar-se fins a Madrid, a fi de tractar personalment sobre aquest tema amb el Secretari General d'Energia, donada la seua importància.
    També us informem que per a la mateixa setmana hi ha previst convocar via e-mail els diversos grups de la Plataforma a una reunió informativa, a l'objecte d'explicar les conclusions d'aquesta reunió, a la qual també es preveu convidar els diferents representants dels grups municipals del Consistori.
    -- Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia
    http://www.plataformapelsenia.org/

    Etiquetes de comentaris:


    dimarts, gener 01, 2008

    Foto de l'antiga caserna de la guàrdia civil a Peniscola -Platja del Pebret-


    Etiquetes de comentaris:


    Exitós debat i rebuig al model urbanístic plantejat per als nuclis de la Tinença de Benifassà

    Més de 70 persones van acudir dissabte a la nit a la xerrada sobre urbanisme titulada “Quina Tinença volem?” en la que es va voler informar als veïns de les localitats del Coratxar, Boixar, Fredes, La Pobla i Ballestar sobre la tramitació del concert previ del futur PGOU d'aquests municipis i les possibilitats de plantejar models més racionals.
    L'Associació per la Recuperació de la Tinença, organitzadora de l'esdeveniment, va convocar per explicar als veïns a l'advocat urbanista José Luís Ramos, a l'alcalde de la Salzedella, Abelardo Ripoll, i a un representant de l'entitat que va parlar dels passos seguits i de les accions futures a realitzar.
    A petició de propostes i suggeriments per al futur PGOU reclamades pel Consistori, un centenar de persones, veïns dels cinc nuclis de la comarca, van demanar en els seus escrits la retirada de la proposta de concert previ redactada per Carlos Rubio i el Partit Socialdemòcrata (PSD) en el govern de la Pobla. El document preveu un creixement urbanístic espectacular a la comarca fins a triplicar els actuals nuclis urbans, urbanitzacions i habitatges presa a sota de l'embassament d'Ulldecona i al costat del riu Sénia.
    Després de veure un vídeo de les repercussions a la comarca de la Vallfosca, al prepirineu català, es va obrir un col·loqui. Rams va recomanar als veïns i propietaris que intentessin obtenir un preu just per als milionaris beneficis que obtindran les promotores i immobiliàries de les seves finques i va fer recomanacions sobre la necessitat de realitzar una bona planificació per abordar el futur de la comarca. Per la seva part Abelardo Ripoll, alcalde de la Salzedella, va exposar la seva experiència com afectat d'un PAI a Sant Jordi i com la mobilització social va aconseguir frenar l'abocador de residus tòxics i perillosos de la Salzedella i arrabassar al PP diferents alcaldies com les de les localitats dels Coves, Salzadella i Torre d'en Doménec.
    Noves reunions
    Per la seva part Joan Ramon Mestre, president de l'Associació per la Recuperació de la Tinença (ART) va brindar tota la col·laboració de l'entitat veïnal als afectats dels diferents nuclis de la comarca. Així es va acordar que el pròxim dia 26 de gener, es realitzarà la primera de les reunions de l'assemblea permanent amb representants de cada localitat per planificar les estratègies a seguir i els pròxims actes culturals i xerrades sobre l'urbanisme que es vol incrustar en el cor del parc natural de la Tinença de Benifassà. Recentment l'ART ha denunciat que la Junta Rectora del parc no s'ha constituït des de l'aprovació del parc natural. Vist a Benifassà.org

    Etiquetes de comentaris: , ,


    Més parcs eòlics a Catalunya

    L'empresa líder a l'estat espanyol en producció d'energia renovable, Acciona, ha donat a conèixer que ha incrementat en gairebé un 50% la potència de l'energia eòlica operativa fins ara a Catalunya. I és que, segons diuen, han invertit 144 milions d'euros en la creació de tres parcs eòlics a Catalunya, Serra del Tallat (49,5 MW), Serra de Vilobí (40,5 MW) i Serra de Rubió II (25,5 MW), tots ells participats al 100% per Acciona. També compten amb aerogeneradors de tecnologia ACCIONA Windpower, d'1,5 MW de potència unitària i 77 metres de diàmetre de rotor (33 unitats al parc de Tallat, 27 a Vilobí i 17 a Rubió II).

    El total de la xarxa serà de 116 megawatts, electricitat equivalent al consum de 74.000 llars i que evitaran anualment l'emissió de 241.000 tones de CO2 en centrals tèrmiques de carbó. A la nota de premsa d'Acciona diu que: “El parc del Tallat, ubicat en termes municipals de Vallbona de Les Monges (Lleida) i Passanant (Tarragona), va ser connectat a xarxa en els mesos d'octubre i novembre. El parc de Vilobí, en termes de Tarrés i Fulleda (Lleida), s'ha posat en marxa en la segona quinzena de desembre, i en aquest mateix període ha entrat en operació Rubió II, instal·lació ubicada als municipis de Rubió i Ódena (Barcelona)”. Catalunya comptava ja abans d'aquests tres parcs amb 241 megawatts d'energia eòlica, i això suposa un gran impuls. D'aquests parcs, dos ja eren d'Acciona: Serra de Rubió (49,5 MW), lloc en marxa en 2005, i Tortosa (29,90 MW) en 2006. Els parcs eòlics marins davant la costa del Baix Maestrat estan més a prop seguiràn en l'aposta per les energies renovables, en especial l'eòlica.

    Etiquetes de comentaris:


    dilluns, desembre 31, 2007

    ACABA L'ANY, SENSE DEPURADORA NI ABOCADOR.

    Un altre any perdut, ara fa un any:

    ACABA L'ANY, SENSE DEPURADORA NI ABOCADOR.

    S'acaba l'any sense depuradora ni abocador per al Baix Maestrat

    Etiquetes de comentaris: , , , , , ,


    Forta pujada del Canon Valencià de Sanejament per al 2008

    Article 41. Cànon de Sanejament del País Valencià.
    http://notancerca.blogspot.com/2006/12/forta-pujada-del-canon-de-sanejament.html
    1. Amb efectes a partir del dia 1 de gener de l’any 2008, les tarifes
    del Cànon de Sanejament seran les següents:

    a) Usos domèstics: d’acord amb els trams de població següents,
    determinats segons l’últim cens:
    Població Quota de consum Quota de servici
    Municipi (euros/m³) (euros/any)
    (Nombre d'habitants)
    Entre 500/3.000 0,185 18,72
    Entre 3.001/10.000 0,232 24,56
    Entre 10.001/100.000 0,276 29,32
    Superior a 100.000 0,317 31,78
    b) Usos industrials (no domèstics) amb consums d’aigua fins
    a 3.000 metres cúbics per any, quan no s’haja aprovat un coeficient
    corrector: la tarifa del cànon serà l’establida per a usos domèstics en el
    municipi on s’ubique l’empresa, el local o l’establiment corresponent.
    Per a això s’utilitzarà sempre com a referència el consum produït en
    l’any anterior. En el moment en què s’aprove un coeficient corrector,
    seran d’aplicació les tarifes previstes en el paràgraf següent.
    c) Usos industrials (no domèstics) amb consums d’aigua superiors
    a 3.000 metres cúbics per any:
    c.1) Quota de consum: 0,383 euros/m³
    c.2) Quota de servici:
    Calibre del comptador Quota de servici
    (euros/any)
    Fins a 13 mm 78,28
    Fins a 15 mm 117,34
    Fins a 20 mm 195,46
    Fins a 25 mm 273,74
    Fins a 30 mm 391,18
    Fins a 40 mm 782,36
    Fins a 50 mm 1.173,54
    Fins a 65 mm 1.564,57
    Fins a 80 mm 1.955,89
    Major de 80 mm 2.738,12
    2. Als efectes del que establix l’article 23 de la Llei 2/1992, de 26
    de març, de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana,
    les quotes de consum i de servici per a usos industrials podran ser
    incrementades o disminuïdes en funció dels coeficients correctors que
    s’establisquen en consideració als criteris establits en la llei mencionada.
    3. Quan es produïsquen facturacions de l’aigua el període de consum
    de les quals comprenga diferents anys, s’imputarà a cada un d’ells
    la part de la quota total de consum que proporcionalment corresponga
    a la fracció del dit període compresa en estos.

    Etiquetes de comentaris: ,


    Rànquing de sous de la Generalitat del País Valencià

    Castelló Carlos Fabra (PP) 92400€ President de la Diputació de Castelló sense dedicació exclusiva
    Francesc Camps, President de la Generalitat 79.548,12 euros
    València - Alfonso Rus, President Diputació de València 77.988 euros
    Alicante - José Joaquín Ripoll, President Diputació d'Alacant 72.061 euros
    Vicepresidenta o vicepresident 67.764,36 euros
    Cada consellera o conseller 67.764,36 euros
    Cada Secretària autonòmica o secretari autonòmic 63.984,96 euros
    Més al Rànking dels alcaldes i alcaldeses millor pagats

    Etiquetes de comentaris:


    This page is powered by Blogger. Isn't yours?